Belaković
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Fudbaleri Partizana u četvrtak od 21 čas će krenuti na novi evropski put, a rival crno-belih na prvom stepeniku biče letonski RFS.

Uoči duela sa klubom iz Rige u okviru prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, gostujući tim za Nova.rs detaljno je analizirao Nemanja Belaković, srpski fudbaler koji sa kapitenskom trakom oko ruke predvodi Spartaks Jurmalu.

Nekadašnji biser crno-bele generacije 1997. danas je među najzapaženijim strancima u šampionatu Letonije, a otkrivši svoja iskustva pokušao je da pomogne klubu u kojem je stasao.

PROČITAJTE JOŠ

„Partizan je favorit, ali daleko od toga da sme da potceni RFS. Umeju Letonci da budu veoma opasni, imaju veliki broj stranaca koji zajedno sa domaćim igračima, mahom reprezentativcima, uz Rigu čine najjači klub u državi. Naš Darko Lemajić, uz Hrvata Šarića i Slovenca Lipuščeka, okosnica su tima, a najjače oružje im je visina zbog koje su veoma opasni prilikom prekida. Imaju 5-6 odličnih skakača na koje je neophodno obratiti pažnju“, otkrio je za Nova.rs Belaković i dodao:

„Probleme može da napravi i Brazilac Baiano, sitan je i veoma brz pa bekovi moraju da obrate posebnu pažnju na njega. Kvalitet je ipak na strani crno-belih koji bi morali da iskoriste brzinu. Upravo visoki štoperi koji su pretnja na skoku su Ahilova tetiva u duelima sa brzim igračima. Veoma su spori pa bi pokretljivi napadači crno-belih to morali da iskoriste, posebno Sadik“.

Belaković
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Izabranike Sava Miloševića očekuje i dosta duel igre imajući u vidu da letonske klubove krasi borbenost i agresivnost.

„Domaći igrači nisu tehnički na vrhunskom nivou što se trude da nadomeste zalaganjem i borbenošću. Igraju veoma čvrsto, bore se za svaku loptu i nema sumnje da će susret u Humskoj biti veoma fizički zahtevan. RFS nema šta da izgubi i u takvoj situaciji su još opasniji, neće kalkulisati, dolaze kao autsajder i boriće se do poslednjeg atoma snage da naprave iznenađenje“.

Hitri ofanzivac, trenutno jedan od najboljih stranaca u Letoniji, naglasio je da su sve karte u rukama Partizana i otkrio još jednu boljku gostiju.

„Imaju problem i sa golmanom. Ukrajinski čuvar mreže je na dve utakmice pravio nedopustive greške pokušavajući da dribla. Golmani ovde previše gledaju Nojera… Izgubio je poverenje stručnog štaba pa je šansu među stativama dobio domaći golman Ikstens. Partizan je zaista u prednosti, a jedini preduslov na putu do uspeha je da, uprkos manama rivala, ne pomisle da je susret unapred dobijen“, istakao je kapiten Spartaksa.

Na ceni kod Letonaca

Belaković je u prethodnoj sezoni upisao 11 golova i pet asistencija, a odlične igre bile su povod za interesovanje brojnih klubova. Nekadašnji fudbaler Čukaričkog, bio je na korak od odlaska u Rusiju, ali transfer na kraju nije realizovan.

„Igrama sam privukao pažnju pa i sad postoji interesovanje klubova iz Poljske i Rusije. Bio sam tokom avgusta na korak od prelaska u jedan ruski klub, ali je transfer propao u poslednjem trenutku. Postoje velike šanse da do kraja prelaznog roka promenim sredinu, ali ne žurim, svestan sam da je sve u rukama sudbine. Letonci veoma cene igrače pa obeštećenje koje traže za mene nije cifra koju svako može da plati. Razumem ih, skrenuo sam pažnju i žele to da naplate“, objasnio je Belaković.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare