Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde počinju svoju novu evropsku avanturu gostovanjem nemačkom Hofenhajmu.

Šampion Srbije nije uspeo da se plasira u treće uzastopno izdanje Lige šampiona i utehu će morati da nađe u Ligi Evrope.

PROČITAJTE JOŠ

Utakmica prvog kola grupne faze za ekipu trenera Dejana Stankovića počeće u četvrtak od 21.00.

Crveno-beli dočekuju meč u teškom trenutku s obzirom da je veliki broj igrača pod znakom pitanja, a pojedini su i van stroja zbog zdravstvenih problema.

Trener aktuelnog šampiona Srbije neće moći da računa na Mirka Ivanića i Gelora Kangu koji su zaraženi koronavirusom.

To nije kraj problemima, igrači poput Aleksandra Kataija, El Fardua Bena, Željka Gavrića i Marka Gobeljića takođe bi mogli da budu izostavljeni iz startne postave.

„Fudbaleri su dobro, prisutan je umor, ali imamo još 24 sata do meča, tako da nije ništa strašno. Kalendar je takav kakav je, ne treba rizikovati sa rovitim igračima, jer imamo još mnogo utakmica do reprezentativne pauze. Svaki sledeći meč jeste najvažniji, ali ima i utakmica u kojima možemo više da kalkulišemo sa sastavom. Spremni smo za sutra, nema mnogo dilema oko postave i siguran sam da će oni koji budu izašli na teren odraditi posao kako treba“, rekao je Stanković.

On je istakao i da Zvezda poznaje svog rivala, ekipu koja je u ovoj sezoni pobedila minhenski Bajern sa 4:1.

„Igraju lep i ofanzivan fudbal, brzi su veoma, pogotovo u ofanzivnoj tranziciji. Moramo da vodimo računa da im ne ostavljamo lopte na sredini terena gde mogu da nas kazne. Videlo se protiv Bajerna koliko su opasni kada osete trenutak nepažnje kod protivnika, a klub iz Minhena je jedan od najboljih timova na svetu. Faliće im Kramarić koji je fenomenalan igrač, ali oni imaju sjajne zamene i fudbalere koji mogu da odgovore na sve ono što trener stvari pred njih. Ipak, dobro smo se spremili za njih, pretpostavljamo ko će igrati, a ko god da bude u napadu, predstavljaće opasnost po nas“, rekao je Stanković.

Kako je naveo, Zvezda će probati da limitira protivnika.

„Mi nemamo pritisak moranja, što može da bude naša blaga prednost, ali to ne znači da ćemo spustiti gard. Tražiću da ekipa slobodno igra i mislim da sutra neke stvari mogu da budu veoma pozitivne po nas. Biće ponovo mladih fudbalera na terenu, kao i uvek od kada sam ja trener crveno-belih“, zaključio je Stanković.

Prvi meč srpskog šampiona u Ligi Evrope moći ćete da pratite u direktnom tekstualnom prenosu na našem portalu, od 21.00.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar