Foto: Nova.rs

Duel Srpske lige Beograd između Zemuna i OFK Beograda na programu je od 14 časova.

Dugo čekani derbi između starih rivala mogao bi da bude odlučujući faktor za to ko će obezbediti plasman u Prvu ligu Srbije.

Zemun nakon 26 odigranih kola zauzima prvo mesto sa 58 bodova, dok su “romantičari” na drugom sa samo tri boda manje. U prvom delu sezone ekipe su podelile po bod, jer su na “Omladinskom stadionu” odigrali bez golova.

PROČITAJTE JOŠ:

Najbolji srpski sudija Srđan Jovanović određen je za glavnog arbitra jednog od najrizičnijih mečeva u Srbiji, a njemu će pomagati Uroš Stojković i Milan Mihajlović, dok će ulogu četvrtog sudije obavljati Ivan Stamenković.

Nekada su vatreni navijači oba tima sa nestrpljenjem čekali ovaj duel u Superligi Srbije, ali sada su se vremena promenila.

OFK-a je već dugo, od 2017. godine van najbolje srpske lige, dok je Zemun imao nekoliko ispada u Superligu, ali nisu uspeli tamo dugo da se sadrže.

Rivalstvo koje je zvanično otvorilo Superligu Srbije u sezoni 2006/2007 ostaće upamćeno po mnogim borbama.

Ono koje se sigurno neće zaboraviti je duel u polufinalu Kupa Srbije 2008. godine, kada je Zemun kao drugoligaš bio bolji od “romantičara”. Ipak, zbog lošeg finansijskog stanja u klubu Zemun je ispao u treću ligu i izgubio je licencu za Evropu koju je kasnije dobio upravo OFK Beograd.

Prvi derbi nakon toga odigran je u sezoni 2016/2017, te će kako rivalstvo na terenu, tako i na tribinama ponovo zaživeti.

Nije na odmet izdvojiti najbolje pojedince oba tima. Fudbaleri Save Štrpca koji privlače najviše pažnje su kapiten Marko Đalović, Nenad Kiso, ali do prošlog leta fudbalera OFK-a Andreja Lazović.

Redove OFK-e predvodi iskusni napadački dvojac Filip Kasalica i Andrija Kaluđerović, dok je tu i bivši fudbaler Partizana Lola Smiljani, te oni predstavljaju glavne uzdanice “romantičara” uz najboljeg strelca Dejana Bajića.

Ulaz na Stadion u Gornjoj Varoši je besplatan, te se očekuje velika poseta na tribinama.

BONUS VIDEO Nemanja Vidić: Dosta više

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar