Demba Ba i Nemanja Vidić, Foto: EPA/GEOFF CADDICK

Demba Ba je nedavno rešio da okonča svoju fudbalsku karijeru i da u 36. godini okači kopačke o klin. Promenio je mnogo klubova , a igrao je između ostalih za Hofenhajm, Vest Hem, Njukasl, Čelsi, Bešiktaš, Istanbul Bašakšehir.

PROČITAJTE JOŠ

On je tim povodom iskoristio priliku da u razgovoru za američki „Athletic“ ispriča neke od najluđih anegdota iz bogate karijere.

Jedna od bizarnijih je vezana za njegov prelazak u Vest Hem.

„Bilo je to u zimskom prelaznom roku 2011. Igrao sam za Hofenhajm i pregovarao sam sa par klubova o prelasku u Premijer ligu. Stouk je bio najbrži i sve smo dogovorili, ali nisam prošao lekarski pregled. Nije se radilo ni o kakvoj ozbiljnoj povredi pa sam produžio u Vest Hem koji me je takođe mnogo želeo. Ipak, postavio mi je jedan uslov“, započeo je priču Dema Ba.

Ono što je ispričao šokiralo je mnoge.

„Kako bi moj transfer zadržao u tajnosti pred brojnim novinarima koji su čekali pred sedištem kluba, Vest Hem mi je naredio da me prijatelj tamo treba dovesti na potpis ugovora u gepeku. Da transfer ne bi propao, pristao sam, ali bila je to najneudobnija vožnja u životu. Gepek je bio malen i tesan, pa sam na svakom skretanju lupao glavom“, prisetio se Ba.

Ipak, sva ta gnjavaža mu se isplatila jer je napadač iz gepeka potpisao za ekipu iz Londona uz odštetu od 3.5 miliona funti. Do kraja sezone igrao je jako dobro i postigao sedam golova u 12 utakmica. Međutim, to nije spasilo Vest Hemod ispadanja, pa je nakon samo pola sezone ispod cene otišao u Njukasl.

Tamo je sjajnim učinkom od 29 golova u 54 utakmice izborio transfer u Čelsi. Od 14 golova koje je postigao za taj klub najslavniji mu je u karijeri onaj koji je na kraju sezone 2013./14. postigao protiv Liverpula nakon legendarnog proklizavanja Stivena Džerara. Tako je Liverpulu uzeo najveću priliku za titulu posle mnogo godina čekanja.

Gledajte Premijer ligu uz SBB i EON pakete

Utakmice Premijer lige mogu da gledaju svi SBB korisnici, na EON, TotalTV i D3 platformama, a mogu da se prate i ako niste SBB korisnik, u EON paketima van SBB mreže. Dakle, preko bilo kog interneta.

BONUS VIDEO Gol Dušana Vlahovića protiv Azerbejdžana

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar