Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Emotivnost reakcije Dejana Stankovića posle revanša sa Klužom dovoljan je pokazatelj kroz kakav je turbulentan period prošla Crvena zvezda u kvalifikacijama.

Nije baš u skladu sa našim mentalitetom da vidimo tim koji posle pobede od 4:0 u revanšu „grize“ za novu pobedu, a to je Crvena zvezda učinila u Rumuniji, potpuno arhiviravši neslavnu epizodu u dva čina sa Šerifom.

Nije bilo realno da su igrači koje Zvezda ima preko noći zaboravili da igraju fudbal, brane i izvode prekide, a to je potvrdila već prva utakmica sa Rumunima u Beogradu, u koju je tim Dejana Stankovića ušao sa poljuljanom atmosferom.

PROČITAJTE JOŠ

Vetar u leđa jesu dali navijači maksimalnom podrškom, već na aerodromu posle Šerifa, zatim i porukom sa tribine na 1. meču sa šampionom Rumunije – Zvezda ovaj put jeste svima bila iznad svega i to je rezultiralo više nego ubedljivim plasmanom u Ligu Evrope, koji je čak izazvao i opštu tuču i rasulo u kancelarijama Kluža.

Bila je ovo klasična situacija gde se ego sa više strana stavio pod tepih zarad višeg cilja, a do njega su otrčali Degenek i Pavkov, iako su već bili skoro precrtani početkom leta i ovog kvalifikacionog ciklusa, čak i kroz javne izjave rukovodstva kluba sa Marakane.

Stanković je već umeo da pređe preko svega i sa Kangom, čiji je doprinos na terenu ipak daleko jači od svih „bubica“ i ispada, što se iznova i iznova pokazuje.

Zvezda je u mesec dana imala iste igrače na raspolaganju, ali smo videli dve totalno drugačije ekipe na terenu – od pasivne i bezidejne ekipe, Klužu su se predstavili momci koji su „grizli“ roviti i pod povredama, što Stanković nije zaboravio kada je u emotivnom nastupu govorio o prolasku u Ligu Evrope.

FK Crvena zvezda
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

„Ovo je veliki uspeh, drugi put Liga Evrope, koja je veliko takmičenje, samo nemoj da pravimo iluzije koje su sada nebitne. Ovo je veliki uspeh generacije, počiva na herojstvu Degeneka, Saleta (Kataija), Rode (Milana Rodića), koji pored problema o kojim mi ćutimo i ne govorimo… Za mene su oni nešto vanserijski i nezamislivo, ja sam se krstio kada sam video da su Drago i Miki skoro po 90 minuta odigrali. To je privrženost grupi, klubu, navijačima koji su prešli ovolike kilometre i opet nas bodrili kao da smo domaćini. Nemam šta da pričam, malopre sam pomenuo Dekija Savića velikog, da je nekada bolje ćutati, samo njegov uspeh je zlatna medalja. Ćao, Dekiša“, rekao je emotivni Stanković posle utakmice sa Klužom.

Zvezda ima za čime da žali zbog propuštenog protiv Šerifa, kom je dala krila čak i da ponizi Dinamo, iako je realnost da je Liga Evrope „po meri“ crveno-belih.

Ipak, najveća pobeda Stankovića u ovoj nedelji nije taktičke prirode, već psihološke, kroz „sređivanje“ svlačionice.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar