Foto: EPA-EFE/Liselotte Sabroe

Fudbaleri Mančester sitija savladali su Kopenhagen u prvoj utakmici osmine finala nokaut faze Lige šampiona sa 3:1 i tako stekli prednost pred revanš u Mančesteru.

Heroj pobede tima iz Mančestera bio je „debitant“ u Ligi šampiona ove sezone, Kevin de Brujne, koji nije igrao dosad zbog povrede.

PROČITAJTE JOŠ...

Belgijanac je prvo u 10. minutu jedan pas u kaznenom prostoru koji je dobio od Fila Fodena veoma preciznim i snažnim udarcem poslao u suprotan ugao za 1:0.

Nastavili su da napadaju igrači Sitija, ređale su se šanse, Erling Holan je pokušao atraktivno ali je njegov šut iz vazduha otišao preko prečke, da bi u 34. jedna krajnje bezazlena situacija dovela do izjednačenja.

Ederson je imao loptu u kaznenom prostoru Sitija, pokušao je da uposli Džona Stonsa, ali je do lopte stigao jedan od napadača Kopenhagena.

Njegov pokušaj je izblokiran ali se lopta odbila do Magnusa Matsona koji je naleteo na loptu i zakucao je u mrežu sa ivice kaznenog prostora za 1:1.

To je preseklo igrače Sitija koji neko vreme nisu uspeli da ozbiljnije priprete sve do same završnice prvog dela, kada je de Brujne ponovo zablistao, uposlio je Bernarda Silvu koji je loptu spoljnim delom kopačke poslao u mrežu za 2:1.

U drugom delu pretili su gosti najviše na krilima Džeremija Dokua, koji je zamenio povređenog Džeka Griliša, ali nisu uspeli da dođu do trećeg pogotka sve do same završnice kada je prvo Erling Holan dva puta promašio zicer, pa je ponovo de Brujne morao da spašava stvar – asistencija za Fila Fodena koji je lagano zakucao loptu u gol i doneo svom timu 3:1.

Revanš je na programu za tri nedelje, a Siti će na svom terenu braniti dva gola viška.

Kopenhagen – Mančester siti 1:3

(Matsen 34 -De Brujne 11. Silva 45+1, Foden 90+2)

Stadion: Parken: Sudija: Sančez Martinez

Kopenhagen: Grabara, Diks, Vavro, Mekena, Jelert, Matson (od 81. Larson), Jensen, Gonkalveš (od 70. Hojlund), Eljunusi, Klaeson (od 55. Kornelijus), Ačuri (od 81. Sorensen)

Mančester siti: Ederson, Ake, Dijaš, Stones, Voker, Silva (Nunjes 78′), Rodri, Griliš (od 21. Doku), De Brujne, Foden, Holan

Liga šampiona, osmina finala

Utorak, 13. februar

Kopenhagen – Mančester Siti 1:3 (1:2)

(Matsen 34 – De Brujne 10, Silva 45+1, Foden 90+2)

RB Lajpcig – Real Madrid 0:1 (0:0)

(Dijaz 49)

Sreda, 14. februar

21.00: Pari Sen Žermen – Real Sosijedad

21.00: Lacio – Bajern

Utorak, 20. februar

21.00:  PSV – Borusija Dortmund

21.00: Inter – Atletiko Madrid

Sreda, 21. februar

21.00: Napoli – Barselona

21.00: Porto – Arsenal

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar