Foto: Tanjug / (AP Photo/Ian Walton)

Golman Mančester junajteda David De Hea našao se u veoma nezavidnoj situaciji u pregovorima sa Mančester junajtedom.

De Hea je već godinama neprikosnoveni starter na golu „crvenih đavola“ a britanski mediji pišu da se klub prema njemu poneo prilično nekorektno.

PROČITAJTE JOŠ:

Mančester već gleda da zameni De Heu, a piše se da će timu Erika ten Haga da se priključi Andre Onana iz Intera. Kako pišu britanski mediji, De Hea je dobio ponudu Junajteda kojim mu se smanjuje plata i prihvatio ju je.

Čak je o tome navodno obavestio i saigrače u svlačionici, ali je onda klub odlučio da ponudu povuče i da ne potpiše ništa.

To je 32-godišnjeg čuvara mreže stavilo u poziciju da traži novi klub i verovatno će napustiti Junajted odmah posle 30. juna pošto krcka poslednje dane masivnog ugovora vrednog 375 hiljada funti nedeljno.

Ten Hag prema pisanju Dejli Mejla daleko više ceni nekadašnjeg igrača iz Ajaksa, Onanu, kom je cena oko 50 miliona funti.

Onana je prvi izbor, pošto su alternative Diogo Kosta, David Raja i Bart Verbrugen. Onana je pažnju privukao i zbog toga što je na Interovom putu do finala sedam puta uspeo da sačuva mrežu.

Kada je reč o De Hei ironija je što je prošle sezone poneo epitet „zlatne rukavice“ zbog najviše utakmica bez primljenog gola u Premijer ligi, ali Ten Hag insistira na tome da „jedinica“ mora da zna da igra i nogama.

Španac je u Mančester junajted stigao iz Atletiko Madrida još 2011. godine za 25 miliona evra i od tada je odigrao ukupno 545 zvaničnih utakmica za „crvene đavole“.

BONUS VIDEO: Svi golovi i asistencije Džuda Belingema u Bundesligi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar