Foto: EPA-EFE/Liselotte Sabroe DENMARK OUT

Danska ministarka sporta Ane Halsboe Jorgensen istakla je da uprkos lošoj odluci o dodeli domaćinstva fudbalskog Svetskog prvenstva Kataru, nije rešenje bojkotovati turnir.

PROČITAJTE JOŠ...

Ona je gostujući na lokalnoj televiziji TV2 rekla da će selekcija ići na Svetsko prvenstvo, koje se održava naredne godine od 21. novembra do 18. decembra.

Selekcija Danske plasirala se u utorak na Svetsko prvenstvo, nakon minimalne pobede nad Austrijom u Grupi F. Danska je do sada ostvarila svih osam pobeda u kvalifikacijama, bez primljenog gola.

Katar se suočio sa kritikama zbog diskriminatornih zakona, kao i zbog loših uslova za rad migranata, koji rade na izgradnji infrastrukture pred Svetsko prvenstvo.

Nijedna zemlja nije se odlučila za bojkot, iako se Norveška suočava sa pozivima nekoliko klubova, uključujući Rozenborg i Tromso da to učini.

Zalivska zemlja je 2010. godine dobila domaćinstvo turnira, a Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) je zatim pokrenula istragu zbog sumnji na korupciju. Istragom nisu pronađeni dokazi, koji bi Kataru oduzeli domaćinstvo.

Bonus video: Vlahović sa penala probio bedem Azerbejdžana

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)