Foto: FSS

Za novog selektora reprezentacije Srbije uzrasta do 18 godina imenovan je nekadašnji omladinski reprezentativac naše zemlje Jovan Damjanović.

PROČITAJTE JOŠ

Reč je o mladom stručnjaku koji se već dokazao na nekoliko odgovornih funkcija u FK Voždovac (sportski direktor, šef stručnog štaba, direktor Omladinske škole) i spreman je da preuzme brigu o vrlo talentovanoj generaciji naših fudbalera koje sledeće godine očekuju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

“Pokušaću da prenesem na svoje igrače kulturu igranja za nacionalni tim. Pošto je reč o momcima koji su 2004. godište, pred njima je sasvim dovoljno vremena da se formiraju na pravi način i kada dođu u A tim da budu spremni za najveće fudbalske i profesionalne izazove. Posao koji sam radio poslednjih pet godina omogućio mi je da upoznam veliki broj igrača, neki su već u prvim timovima i znam da se radi o veoma talentovanim fudbalerima. Razgovarao sam i sa ljudima koji imaju prave informacije, dobio sam kvalitetan izveštaj i jedva čekam prvo okupljanje u Staroj Pazovi”.

Novog selektora vrlo brzo očekuju i prve provere sa mlađom omladinskom reprezentacijom Srbije.

“Već naredne nedelje imamo dvomeč sa Slovenijom na gostujućem terenu, a u oktobru i dve utakmice sa Italijom u Srbiji. Biće to četiri izuzetno kvalitetne provere i sjajna prilika da već na startu uspostavimo neke principe. Iskoristiću priliku već na prvom okupljanju da igrače još malo upoznam na treningu, da im približim ideje i zahteve kako mislim da bi trebalo da izgledaju i na koji način da igraju”.

Dok je vodio računa o školi fudbala u Voždovcu, Damjanović je izjavio da mu je cilj da od tih momaka napravi sjajne fudbalere, ali pre svega dobre ljude.

“To je moja misija, ali i pasija. Naročito sada u Fudbalskom savezu Srbije. Bitno je da decu učimo da igraju fudbal, ali je bitno da ih naučimo i na koji način treba da se formiraju I kako da se ponašaju. Kakve poruke treba da šalju. Kada nosite dres sa državnim grbom, standardi moraju da budu drugačiji i da se podignu na najviši mogući nivo. Sjajna je prilika da to uradimo već u mlađim kategorijama, da ti momci kada uđu u A tim budu pravi primer ovima koji tek dolaze. Veliko mi je zadovoljstvo što ću biti deo cele ove priče. Sama ideja i način na koji je naša A reprezentacija izgledala u Dablinu i na svim utakmicama pod vođstvom Dragana Stojkovića uliva poseban motiv svima nama koji smo sada deo sistema. Sigurno je da ću i ja mnogo toga novog naučiti”.

Dobrodošlicu novom selektoru mlađe omladinske reprezentacije Srbije, poželeo je Nikola Lazetić, direktor mlađih selekcija FSS.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar