Aleks Ferguson
Foto: EPA/LINDSEY PARNABY

Krizi kao da nema kraja

Fudbaleri Mančester junajteda još jednom su poniženi na svom stadionu „Old Trafordu“, pošto su u 10. kolu Premijer lige izgubili od gradskog rivala Sitija sa 3:0.

Jedan statistički parametar jasno pokazuje koliko je Mančester Junajted „pao“ otkako je klub napustio ser Aleks Ferguson, legendarni škotski trener.

PROČITAJTE JOŠ:

Ferguson je u penziju otišao još 2013. godine i to nakon osvojene titule, a Junajted kao da se od tada potpuno raspao. Ne samo da Junajted od 2013. godine nije uspeo da osvoji Premijer ligu, nego beleži slabe rezultate čak i na svom stadionu, o čemu najbolje svedoči ovaj podatak.

Naime, Junajted je u poslednjih 10 godina izgubio 34 utakmice na svom terenu, dok je Ferguson za 26 godina isto toliko puta poražen na „Old Trafordu“.

Dakle, sami uporedite kolika je razlika između 10 i 26 godina i mnogo toga će vam biti jasno o stanju u klubu sa „Old Traforda“.

„Crveni đavoli“ su od odlaska Fergusona promenili šest trenera, uključujući i aktuelnog Erika ten Haga, ali je samo Žeoze Murinjo uspeo da napravi kakav-takav uspeh.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar