EPA-EFE/MASSIMO PERCOSSI

Rimsko sunce kao usred proleća nikom nije izmamilo osmeh, bar ne hiljadama onih koji su bili na Trgu Republike.

Bazilika Svete Marije, anđela i mučenika, bila je mala da primi sve koji su iz srca želeli da odaju poslednju počast legendi svetskog fudbala.

Ode nam Miha… Već četvrti dan je svaka emisija na italijanskim televizijama počinjala pričom o njemu.

PROČITAJTE JOŠ:

Već pre devet sati ujutru krenula je gužva… Mislili smo da ćemo se smestiti da čekamo ljude, a već su bili tamo. Najpre navijači, poštovaoci, prijatelji, porodica… Svi su želeli da kažu poslednje zbogom tamo gde je moglo, jer je sahrana na groblju „Del Verano“, prema italijanski običajima, bila samo za najuži krug ljudi.

Otišao je dostojanstevno, nekako se emocija osećala svuda u vazduhu. A, kako i ne bi, ako se samo pogleda ko je sve došao da ga isprati u večnost.

Njegov Deki Stanković i Roberto Manćini, koji su i nosili kovčeg, legende kao što su Frančesko Toti, Toldo, Peruci, De Rosi, Montela… Pa Piksi, Jugović, Jokanović, Binić, Petrić, Mirković, iz njegove Zvezde… Došla je cela ekipa Bolonje, na čijoj klupi je poslednje sedeo, i Lacija, kome je udenuo šampionski DNK.

Emotivne, oproštajne poruke stigle su i iz UEFA i FIFA, od Roberta Prosinečkog, Zvonimira Bobana, nema ko se nije oglasio, poslao venac, poslednji pozdrav.

Ujedinio je i navijače, one najljuće, Rome za koju je kratko igrao i njegovog Lacija, Intera čiji je dres nosio i Milana na čijoj je klupi sedeo. Mogao je to samo Siniša Mihajlović, a oni su mu zajedno pevali i uz dimove ga ispratili na večni počinak.

Kada je prošao današnji porodični oproštaj, na večnom počinku zatekli smo plišanog lavića, crvene ruže i poruku na srpskom „Volimo te“.

Foto: Milan Maricic/ATAImages

Simbolike su bile više nego jasne, ako nas je neko naučio da se borimo kao lav, onda je to Siniša Mihajlović.

Per sempre (zauvek).

„Život kratko traje i malo vremena ima
da anđeli daruju sreću i nama nesrećnima“, kaže jedna pesma Džeja Ramadanovskog koji ga čeka da opet zajedno zapevaju na nekom lepšem mestu.

Adio, Miha.

Foto: Milan Maricic/ATAImages
Foto: Vincenzo Bellini /Starsport.rs
Foto: Vincenzo Bellini /Starsport
Foto: Vincenzo Bellini /Starsport
Foto: Vincenzo Bellini /Starsport.rs
Foto: Vincenzo Bellini /Starsport.rs
Foto: Milan Maricic/ATAImages

Dejan Stanković Foto: Milan Maricic/ATAImages
Siniša Mihajlović sahrana Rim Foto:Ansa/Massimo Percossi / Zuma Press / Profimedia

BONUS VIDEO Željko Pantelić: Siniša Mihajlović je bio fajter koga je Italija obožavala

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar