Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport.rs ©

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Čukarički sa 2:0 kao gosti na Banovom brdu u zaostalom meču sedmog kola Superlige.

Zvezda je pitanje pobednika rešila u prvom poluvremenu utakmice, a overila ju je u završnici drugog.

PROČITAJTE JOŠ:

Golovi Aleksandra Kataij i Kingsa Kangve bili su joj dovoljni da na tabeli na deset bodova prednosti ode u odnosu na Partizan.

Crveno-beli su odigrali dobro prvo i slabo drugo poluvreme, Čukarički nije bio toliko energičan i hrabar da bi napravio neko čudo, iako Zvezda nije pokazala ništa specijalno.

Utisak je da je odigrala dovoljno koliko joj je potrebno da pobedi, uz napomenu da su posebno bili raspoloženi Aleksandar Katai i Gelor Kanga, koji su kombinovali za prvi gol.

Čukarički tokom prvog poluvremena nije uspevao da opravda epitet „najtežeg gostovanja“.

Zvezda je u tom delu igre od starta igrala bolje, iako je relativno rano ostala bez prvog napadača, Aleksandra Pešića.

Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport.rs ©

Crveno-beli su u drugom minutu imali prvu dobru šansu kada je Gobeljić centrirao za Aleksandra Kataija, a ovaj je probao da proigra Stefana Mitrovića.

Lopta nije stigla do mladog ofanzivca gostiju, pa je u tim trenucima ostalo 0:0.

Sedam minuta kasnije Aleksandra Pešića je u kontri zaustavio Bojan Kovačević dobrim uklizavanjem. Pešić se uhvatio za zadnju ložu, a Miloš Milojević je neplanirano sa klupe podigao Osmana Bukarija.

Da je Katai raspoložen, pokazao je u 27. minutu kada mu je malo falilo da iz slobodnog udarca pogodi mrežu protivnika. Umesto toga, pogodio je njen spoljni deo, a Zvezda je sve više počinjala da pritiska.

Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport.rs ©

Srbobranac je u 30. minutu dobio loptu u šesnaestercu Čuke, šutirao je i pogodio prečku, da bi u 33. minutu Ivanić gađao bliži ugao posle centaršuta Kange.

Odbranio mu je golman Novak Mićović, koji je ostao nemoćan u 37. minutu. Kanga je još jednom pokazao da je „u vinkli“, poslao je idealan dug centaršut na glavu Kataija, a ovaj je sa pet metara pogodio od zemlje malu mrežu gola Čukaričkog za 1:0.

Dva minuta kasnije Milan Rodić je iz veoma slične situacije propustio da postigne drugi gol Zvezde, koja je do pauze imala još dve šanse bez promene rezultata.

Početak drugog poluvremena obeležio je kraći sukob Kange i Stefana Kovača, do kog je došlo kad je igrač Čuke oborio vezistu Zvezde, povukavši ga s leđa.

Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport.rs ©

Kanga je krenuo da se razračuna sa Kovačem, ovaj je gurnuo Gabonca, pa dobio udarac od njega, a sudija Jovanović je obojici pokazao žute kartone.

Usledio je slab period igre u kom nijedna od ekipa nije pokazala nešto više.

Isprva je bila čudna odluka trenera Zvezde da izvede iz igre Bukarija, pedesetak minuta nakon što mu je dao šansu, dok je Novak Mićović imao jednu dobru odbranu posle šuta Milunovića u 65. minutu.

Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport.rs ©

I da je bio gol, bio bi poništen zbog prethodnog faula, pa su crveno-beli malo šta prikazali u tom delu igre.

A onda kada se očekivala mirna završnica, Kangva je uzeo loptu, poslao je do Kange, ovaj ju je prosledio na levo krilu za Ivanića, a Ivanić vratio u sredinu i peterac za Kangvu.

Njemu nije bilo teško da sa nekih pet metara savlada Mićovića i postavi konačan rezultat meča. Zvezda sada ima 50 bodova i zauzima prvo mesto, dok je Čukarički sa 32 boda ostao na četvrtom mestu.

Standings provided by Sofascore


Čukarički – Crvena zvezda 0:2 (0:1)

(Katai 37, Kangva 84)

Stadion: Stadion Čukaričkog; Sudija: Srđan Jovanović

Čukarički: Mićović – Stevanović (od 80. Rogan), Drezgić, Kovačević, Tošić – Sisoko, Ivanović (od 80. Lukić), Docić (od 80. Petković), Kovač (od 66. Adžić), Ovusu (od 62. Ndiaje) – Badamosi; Trener: Dušan Kerkez

Crvena zvezda: Borjan – Gobeljić, Milunović, Pankov (od 83. Dragović), Rodić – Kanga, Mijailović – Ivanić, Katai (od 83. Sanogo), Mitrović – Pešić (od 14. Bukari (od 66. Kangva)); Trener: Miloš Milojević.


Čukarički - Crvena zvezda 0:2 (0:1)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar