Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Fudbaleri Partizana poraženi su od Spartaka 0:1 u zaostalom meču sedmog kola Superlige.

Crno-beli na svom stadionu nisu uspeli da opravdaju ulogu favorita, mada su imali svojih šansi da postignu pogodak.

PROČITAJTE JOŠ:

Falilo im je u nekim situacijama sreće, u drugim su je imali, jer je i Spartak mogao da zatrese mrežu Aleksandra Popovića do uzbudljive završnice susreta u Humskoj.

Tada je Luka Bijelović uspeo da jednim dobrim udarcem reši meč, a da Partizanu znatno oteža šampionsku trku sa Crvenom zvezdom, jer crno-beli imaju sedam bodova manje od večitog rivala, koji pobedom nad Čukaričkim (četvrtak 18.45) može da ode na deset bodova viška.

Prvo poluvreme Partizana je iz reda onih koje bi i Gordan Petrić i njegovi igrači hteli što pre da zaborave.

Slično kao i protiv TSC-a, svesno ili nesvesno prepustili su inicijativu rivalu u prvih pet, šest minuta i to se nije osvetilo.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Spartak je probao da napadne visokim presingom, imao je poneki ofsajd i korner i to je bilo sve.

Igrao se deveti minut kada je Samed Baždar mogao da šutira bolje, da se nije okliznuo i promašio loptu u šesnaestercu rivala.

Dotle su crno-beli već počeli da preuzimaju inicijativu i konce igre su držali u svojim rukama.

Posed im ništa nije značio, pošto im je falio upotrebljiv završni pas i dobar šut, dok Spartak često nije mogao da poveže tri dobra dodavanja.

Za gotovo pola sata igre Rikardo je imao dva traljava šuta, jedan u gol i jedan pored, a 38 minuta da prvi put vidimo opasniji šut ka okviru gola.

Lopta se posle prekida odbila na nogu raspoloženog Aleksandra Lutovca, šutirao je bez oklevanja i pogodio stativu.

Do kraja poluvremena je viđen još jedan pokušaj Baždara i nijedan gol u Humskoj.

Drugi deo igre počeo je promenama u timu Gordana Petrića, a onda i najboljom šansom utakmice za Spartak.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Istrčao je Hrstić kontru, dobio idealan pas u sredinu, izašao sam ispred Popovića i šutirao. Popović je zakačio loptu tek toliko da je skrene u prečku, a Hrstiću se lopta odbila na glavu i to je promašio.

Svetozar Marković je uzvratio šutem sa prve stative posle kornera Natha, Manojlović je uspeo to da odbrani u 61. minutu, dok je šest minuta kasnije Marković posle prekida ostao sam ispred gola, ali mu je lopta pobegla za korak.

Isti igrač je u 74. minutu imao loptu na glavi posle kornera Natha i iz najbolje pozicije je gađao preko gola. Najbolji deo meča viđen je tek od 80. do 90. minuta.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Tada je viđen pogodak Bijelovića, ali i nekoliko opasnih prilika za Partizan. Rikardo je pretio, lopta nije htela u gol gostiju koji su uspeli da u dodatna četiri minuta sačuvaju prednost i pobede.

Bijelović je imao u 91. minutu priliku da duplira prednost, ali mu je tada Popović odbranio šut po zemlji, pa je rezultat ostao 1:0 za Sprtak.

Partizan sada ima 40 bodova i drugi je na tabeli, dok je Spartak sa 18 bodova na 11. mestu domaćeg šampionata.

Standings provided by Sofascore


Partizan – Spartak Subotica 0:1 (0:0)

(Bijelović 86)

Stadion: Stadion Partizana, Beograd; Glavni sudija: Nikola Radaković; Pomoćnici: Živin, Radić, Stefanović.

Partizan: Popović – Marković, Saničanin, Urošević, Traore, Natho, Lutovac, Pantić (od 64. Menig), Baždar, Gomeš, Pavlović (od 46. Dijabate). Trener: Gordan Petrić

Spartak: Manojlović – Tanasin, Ostojić, Vitorović (od 68. Šimura), Bogićević, Tumbasević, Bijelović, Stanić, Srećković (od 82. Todoroski), Đurasović (od 90+4 Filipović), Hrstić. Trener: Ljubiša Dunđerski


Partizan - Spartak Subotica 0:1 (0:0)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare