Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Kakav trijumf tima sa Banovog brda!

Fudbaleri Čukaričkog savladali su Crvenu zvezdu u utakmici 7. kola Superlige Srbije rezultatom 2:1.

PROČITAJTE JOŠ...

Prvi su na meču pripretili igrači Čukaričkog. Nakon što je Aleksandar Dragović u 11. minutu uspeo da odreaguje i na vreme otkloni opasnost izbacivši loptu klizećim startom pre nego što je ona došla do Sabdja Adetunđija.

Već u narednom napadu Zvezda je ponovo drhtala pošto je Đorđe Ivanović raspalio sa desetak metara iskosa, ali je pogodio sopljni deo mreže.

U 20. minutu reagovala je i odbrana Čukaričkog pre nego što je lopta stigla do Šerifa Endiajea, da bi samo tri minuta kasnije Kings Kangva napravio veliku grešku, „poklonio“ loptu domaćima, Sandej Adetundži je krenuo ka golu Zvezde gde ga je sa leđa oborio Uroš Spajić, pa je dosuđen penal za domaće, a Marko Docić sa bele tačke pogodio za 1:0.

U 33. minutu viđena je krajnje bizarna scena. Pogrešio je Ognjen Vranješ, Mirko Ivanić „ukrao“ loptu, sjajno uradio sve, asistirao Šerifu Endiajeu koji je, iako sam pa pet metara od praznog gola, loptu očajno zahvatio. Tačnije, nije je gotovo ni zahvatio, pošto je ostala ukopana u mestu, pa je propala najbolja moguća šansa za izjednačenje.

Dva minuta kasnije Vladimir Lučić je „nanizao“ par igrača Čukaričkog, ali je njegov pokušaj izblokiran.

Rezultatom 1:0 završeno je prvo poluvreme, a već počektom drugog crveno-beli su dobili penal. Endiaje je bio u duelu sa Nemanjom Tošićem, štoper domaćih je povukao sa leđa napadača gostiju, a nakon dosuđenog penala Žan Filip Kraso je pogodio za 1:1.

Odmah su mogli domaći do novog vođstva ali je Đorđe Ivanović pogodio stativu.

Igrači Zvezde su u 58. minutu tražili penal nakon prodora Lučića, ali najstrože kazne nije bilo nakon intervencije iz VAR sobe, u 64. minutu Ivanić je oprobao šut sa 30 metara, ali je Samurović bio sjajan i sprečio pogodak, a trenutak odluke dogodio se u 75. minutu, kada je Adetundži prelepim udarcem zatresao mrežu gostiju.

Iako su napadali, do kraja meča crveno-beli nisu uspeli da postignu pogodak, pa je Čukarički slavio sa 2:1.

Obe ekipe očekuje nastup u Evropi – Čukarički osokoljen velikom pobedom ide u Mađarsku na megdan Ferencvarošu, gde u četvrtak otvara grupnu fazu Lige konferencija, dok Zvezda ima mnogo briga u najgorem mogućem trenutku – pred gostovanje Mančester sitiju i premijeri u Ligi šampiona.

Čukarički – Crvena zvezda 2:1 (1:0)

(Docić penal 23, Adetundži 76 – Kraso 48 penal)

Stadion: Čukaričkog; Sudija: Igor Mitić

Čukarički: Samurović, Stevanović, Vranješ, Subotić, Tošić, Sisoko, Docić (87. Kovač), Miladinović (62. Stanković), Nikčević (81. Rogan), Adetundži (86. Cvetković), Ivanović.

Crvena zvezda: Glazer, Spajić (od 46. Bukari), Dragović, Rodić, Nedeljković (od 46. Kraso), Kangva (od 46. Hvang), Stamenić (od 78. Katai), Ivanić, Olajinka, Endiaje (od 70. Mijailović), Lučić

Standings provided by Sofascore

Superliga Srbije, 7. kolo

Subota

Čukarički – Crvena zvezda 2:1 (1:0)

(Docić 24 penal, Adetunđi 75 – Kraso 48 penal)

19:00 Voždovac – Mladost

19:00 TSC – Železničar Pančevo

20:15 Spartak – Vojvodina

Nedelja

16:00 Radnički Kragujevac – Javor

17:00 Novi Pazar – Napredak

19:30 Radnički Niš – IMT

19:35 Partizan – Radnik

Čukarički - Crvena zvezda 2:1 (1:0)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar