Fudbaleri Sautemptona pobedili su Svonsi u meču trećeg kola FA Kupa i plasirali su se dalje sa 3:2, a Njuksal je doživeo poraz od trećeligaša.

„Sveci“ su do trijumfa stigli posle produžetaka, iako su imali igrača manje tokom većeg dela susreta, a do 90. minuta je bilo 1:1.

PROČITAJTE JOŠ:

Nejtan Redmond je prvi pogodio u osmom minutu i Sautempton je poveo 1:0. Pritisak gostiju je urodio plodom i Redmond je izbio praktično sam ispred golmana i lako ga matirao.

Problemi počinju po isteku pola časa igre kada Jan Valeri dobija direktan crveni karton.

Sautempton se našao u nebranom grožđu, ali se branio sve do drugog poluvremena. Igrao se 77. minut kada je Džoel Piro, 22-godišnji ofanzivac Svonsija uspeo da poravna rezultat na 1:1.

On je zakucao loptu u mrežu iz drugog plana, jer mu se lopta uz malo sreće dokotrljala do nogu.

U produžecima je ka gorem krenulo u 94. minutu kada je Jan Bednarek postigao autogol, da bi samo minut kasnije Mohamed Elijunusi ponovo vratio stvari na početak i rezultat u egal.

Šejn Long mu je asistirao, a onda je i sam u 102. minutu postigao pogodak i postavio konačan rezultat.

Kada je reč o ostalim mečevima, Čelsi nije imao mnogo problema sa ekipom Česterfilda koju je pobedio sa 5:1.

Foto: Tanjug / Owen Humphreys/PA via AP

Dalje je prošao i Fulam, tim Aleksandra Mitrovića, pobedom nad Bristol sitijem 1:0, zahvaljujući golu Harija Vilsona u produžetku.

Neprijatno iznenađenje doživeo je Njukasl koji je eliminisan od strane Kembridža sa 0:1. Jedini gol za engleskog trećeligaša postigao je Džo Ajronsajd u 56. minutu susreta.

Zanimljivo je bilo i u meču Evertona i Hal sitija, gde su „karamele“ pobedile sa 3:2, pa je Hal eliminisan posle produžetaka.

Strelci za Everon bili su Grej, Gomeš i Taunsend u 21, 31. i 99. minutu, dok su golove za Hal davali Smit u prvom i Longman u 71. minutu.

BONUS VIDEO – Tadić: Ten Hag uvek ispred svih, zbog njega vodimo unapred 1:0

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar