Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su na stadionu „Rajko Mitić“ Zlatibor sa 4:2 (0:1) u zaostaloj utakmici šesnaestine finala Kupa Srbije.

Bio je to dobar i uzbudljiv meč, a u timu Crvene zvezde nije bilo nekoliko standardnih igrača, među kojima su bili i Ben i Aleksandar Katai.

PROČITAJTE JOŠ

Mučili su se crveno-beli iako su imali sijaset šansi, Zlatibar je bio nadomak velikog iznenađenja, vodio je do 71. minuta sa 2:0, ali onda je usledila kanonada šampiona koji je za 15 minuta postigao četiri gola i završio posao u ovom meču.

Crvena zvezda je od početka krenula ofanzivno ka golu Zlatibora, ređale su se akcije i odbrana gostiju je bila često na iskušenju, ali je napadačima šampiona Srbije očigledno nedostajalo koncentracije u samom finišu.

Pokušavali su u početku i udarcima sa distance preko Spiridonovića, Ivanića, Boaćija, ali nisu bili precizni.

U 15 minutu su igrači domaćeg tima tražili od sudije Srđana Pipera da pokaže na belu tačku pošto je posle udarca glavom Falćinelija, lopta pogodila u ruku Milana Đokića, ali pištaljka se nije čula.

Sedam minuta kasnije, Dijego Falćineli se odvažio na udarac sa distance, šutirao je strahivito sa 20 metara, lopta je pogodila prečku!

Foto: Pedja Milosavljevic

Mirko Ivanić je pripretio iskosa sa desne strane sa nekoliko metara, ali je golman Zlatibora Čudaković odlično odbranio da bi šest minuta kasnije Zlatibor poveo.

Posle brze akcije po levoj strani, Prodanović je loptu ubacio pred gol, na nju je natrčao Vasilije Janjić i preciznim udarcem sa 14 metara poslao je u levi donji ugao – 0:1.

Finiš prvog dela pripao je domaćinu, ređale su se prilike za Crvenu zvezdu, Falćineli je u 36. i 39. minutu pokušao glavom posle centaršiteva, da bi u poslednjem minutu prvog dela Ričmond Boaći imao dve neverovatne šanse, ali ni on nije uspeo da promeni rezultat.

Imao je isti igrač priliku i na startu drugog dela, opet je golman Zlatibora uspeo da odbrani, a onda kao i u prvom delu, sevnuo je jedan napad gostiju posle kojeg su postigli novi pogodak.

Igrao se 56. minut kada je Janjić odlično centrirao sa desne strane, pred golom Zvezde najviši u skoku bio je Miloradović koji je udarcem glavom loptu poslao pod prečku za šokantnih 0:2.

Pokušao je Stanković sa tri izmene u 59. minutu da trgne svoj tim i promeni tok meča i to mu je uspelo.

Usledio je sjajan finiš Crvene zvezde, četiri gola za 15 minuta, igra Zlatibora se potpuno raspala.

U 71. minutu Zvezda je smanjila na 1:2 preko Mirka Ivanića da bi u 73. minutu crveno-beli postigli i drugi gol, ovog puta je strelac bio Aleksa Vukanović.

Crvena zvezda je do preokreta stigla u 84. minutu, odlično se pred golom gostiju snašao Radovan Pankov koji je petom poslao loptu u mrežu da bi sve bilo gotovo dva minuta kasnije kada je Radulović iskoristio grešku Krstića da preciznim udarcem sa 16 metara pogodi za konačnih 4:2.

Sve detalje sa meča na stadionu „Rajko Mitić“ mogli ste da pratite uz naš blog uživo.

……………….

Crvena zvezda – Zlatibor 4:2 (0:1)

Stadion: „Rajko Mitić“. Sudija: Predrag Piper. Meč se igrao bez publike. Strelci: Ivanić u 71, Vukanović u 73, Pankov u 84. i Radulović u 86. za Crvenu zvezdu, a Janjić u 31. i Miloradović u 56. minutu za Zlatibor.

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Degenek (od 72. Radulović), Pankov, Eraković (od 59. Milunović), Spiridonović (od 59. Vukanović), Petrović, Nikolić (od 82. Sanogo), Ivanić, Falćineli, Boaći (od 59. Pavkov).

Zlatibor: Čubraković, Jezdimirović, Anđelković, Stamenković, Đakovac, Đokić (od 65. Živanović), Petronijević, Miloradović, Janjić, Krstić, Islamović.

…………………………………

TOK MEČA:

90+5 KRAJ MEČA

Od 0:2 do 4:2, veliki preokret Crvene zvezde koja se plasirala u osminu finala. Uzbudljiv meč, šest golova, sve u svemu, odlično fudbalsko popodne.

88′ Raspala se igra Zlatibora

Ušla je voda u uši igračima Zlatibora… Za tili čas su primili četiri gola, a do 71. su vodili sa 2:0.

86′ Gooooool! Radulović, 4:2!

Greška Krstića, uzeo je loptu Radulović, šutirao levom nogom sa ivice kaznenog prostora i pogodio za 4:2!

84′ Goooool! Pankov!

Odlična akcija crveno-belih, Milinović je asistirao, usledio je pokušaj makazicama sa ivice peterca, na pravom mestu bio je Pankov koji je petom pogodio za 3:2!

78′ Umalo 3:2

Velika šansa za Aleksu Vukanovića! Pokušao je i on glavom, ali je golman gostiju uspeo čudesno da zaustavi loptu!

73′ Goooool! Vukanović izjednačio!

Šta je fudbal… Dve dobre akcije domaćina za dva minuta, pogodio je i Aleksa Vukanović i Crvena zvezda je izjednačila na 2:2. Centrirao je Milunović, lopta je pogodila u nogu Vukanovića i odbila se u mrežu Zlatibora.

71′ Gooooool! Zvezda smanjila!

Ivanić je smanjio prednost gostiju! Falćineli je ostavio loptu Ivaniću, usledio je šut po zemlji iskosa sa leve strane, lopta je završila u desnom donjem uglu!

68′ Nikolić pogodio spoljni deo mreže

Ivanić je začeo akciju Zvezde, Veljko Nikolić je šutirao iskosa sa desne strane, ali je pogodio spoljni deo mreže. Minut pre toga je Jezdimirović sprečio domaćina da postigne gol posle dobre akcije Ivanića i Falćinelija.

65′ Izmena i kod gostiju

Umesto Milana Đokića u timu Zlatibora u igri je sada Marko Živanović.

59′ Stanković vrši tri izmene

Dejan Stanković je izvršio tri izmene. Umesto Spiridonovića, Erakovića i Boaćija u igri su Pavkov, Milunović i Vukanović.

58′ Pokušaj Petrovića

Dobar udarac Petrovića sa 18 metara, ali je golman Zlatibora odlično odbranio.

Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

56′ Goooool! Zlatibor duplirao prednost!

Ono što ne mogu igrači Zvezde, mogu gosti! Centaršut Janjića sa desne strane u peterac domaćina, skočio je Miloradović i neodbranjivo udarcem glavom poslao loptu pod prečku za 0:2!

53′ Sve u redu sa Gobeljićem

Meč je nastavljen, Gobeljić se vratio u teren i nastavio igru.

52′ Ukazuje se pomoć Gobeljiću

Posle centaršuta sa desne strane došlo je do sudara glavama Miloradovića i Gobeljića. Deblji kraj izvukao Gobeljić, kome se ukazuje pomoć van terena. Nadajmo se da će sve biti u redu sa njim, pošto je igrač Zlatibora prošao bez povrede.

49′ Velika prilika za Boaćija

Opet šansa za Boaćija, kao u finišu prvog dela. Udarac glavom, ali lopta je završila u rukama Čubrakovića. Neverovatno, mreža gostiju kao da je začarana.

46′ Počelo je drugo poluvreme

Krenuo je drugi deo meča, nema promena u postavama oba tima.

Poluvreme

Zvezda ie imala inicijativu, odnos šuteva na gol je 15:2, u okvir gola 4:1, ali je taj udarac Janjića završio u mreži i trenutno pravi razliku između dva tima.

45+1 Ponovo Boaći!

Neverovatno! Spiridonović opet centrira, skočio je Boaći, tukao glavom sa linije peterca, ali je pogodio golmana Čubrakovića! Potom ne uspeva Boaći ni iz odbitka, blokiran je. To je bilo sve u prvom delu.

45′ Boaći, velika šansa!

Spiridonović je centrirao s desne strane, lopta je pala negde oko penala, Ričmond Boaći je zahvatio volej udarcem, ali lopta je za desetak centimetara prohujala kraj stative gola Zlatibora! Nemaju ni sreće napadači Crvene zvezde.

39′ Italijana traže centaršutevima

Definitivno, igrači Crvene zvezde „traže“ Falćinelija. Novi centaršut Gobeljića, ovog puta s desnog boka, skok Italijana, udarac glavom, ali neprecizan. Ostaje 0.1.

36′ Falćineli „kratak“

Centaršut Degeneka, skočio je Falćineli i zahvatio loptu glavom, ali bio je to previsok centaršut, ništa ni od ove situacije.

31′ Gooool! Zlatibor poveo!

Vasilije Janjić je doneo prednost ekipi Zlatibora! Odlična akcija po levoj strani, Petronijević je loptu ubacio u kazneni prostor, na 14 metara od gola našao se Vasilije Janjić, nije čekao ni sekund, šutirao je i pogodio desni donji ugao – 0:1!

25′ I Ivanić u šansi

Uporni su igrači Crvene zvezde, napadaju, traže rupu u odbrani Zlatibora… Pokušao je i Mirko Ivanić, ali je Čubraković odbranio njegov udarac iskosa sa desne strane. Dobra prilika za Zvezdu.

Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

22′ Falćineli – prečka!

Strahovit udarac Italijana Dijega Falćinelija sa 18 metara, zatresla se prečka gola Zlatibora! U nastavku akcije, posle centaršuta Gobeljića, Falćineli je pokušao glavom, za malo je bio neprecizan.

20′ Pokušaj Islamovića

Prvi pokušaj igrača Zlatibora. levi bek Islamović odvažio se na udarac sa distance, ali je lopta za koji metar otišla kraj leve stative gola Crvene zvezde.

16′ Lukav pokušaj Degeneka

Pokušao je Miloš Degenek udarcem sa leve strane da iznenadi Čubrakovića, očekivalo se da će centrirati, ali je štoper šampiona Srbije šutirao, ali je i golman Zlatibora bio na mestu.

15′ Ruka Đokića – penal?

Crveno-beli su bili u napadu, Falćineli je zahvatio loptu glavom, lopta je pogodila u ruku Milana Đokića, a sudije se nisu oglasile, uprkos tome što su igrači domaće ekipe reklamirali igranje rukom i tražili da se dosudi penal.

13′ Pokušaji sa distance

Zapretili su nekoliko puta igrači Crvene zvezde udarcima sa distance, ali su bili vrlo neprecizni. Poslednji je pokušao Mirko Ivanić. Lopta je opet otišla visoko preko gola…

5′ Šut Spiridonovića

Odličan pokušaj Spiridonovića, međutim, jegov udarac je završio preko prečke gola Zlatibora.

3′ Inicijativa Zvezde

Izabranici Dejana Stankovića su od starta krenuli ofanzivno. Pripretili su Nikolić i Spiridonović posle dobre akcije po desnoj strani, ali je lopta nekako završila u naručju golmana Zlatibora, Čubrakovića.

17.00 Meč je počeo

16.57 Zvezda protiv Zlatibora

Vreme je odigravanje zaostalog susreta šesnaestine finala Kupa Srbije između Crvene zvezde i Zlatibora.

Dobrodošli!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar