Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde zabeležili su i drugu pobedu na pripremama u Antaliji, pošto su savladali rusku Ufu rezultatom 1:0. Jedini strelac bio je Nemanja Milunović već u 15. minutu.

PROČITAJTE JOŠ

Startnu postavu činili su: Borjan, Gajić, Milunović, Degenek, Rodić, Sanogo, Kanga, Ivanić, Gavrić, Ben i Falčineli. Već na startu drugog dela ušli su Nikolić, Petrović i Pankov umesto Kange, Sanogoa i Milunovića.

Do kraja su šansu dobili i Popović, Srnić, Eraković, Vukanović i Pavkov, nakon čega je kapitensku traku nosio Veljko Nikolić.

Priliku da debituje dobio je i talentovani vezista Nikola Stanković, momak rođen 2003. godine, kada je ušao u 81. minutu zajedno sa Krstovićem umesto Gavrića i Degeneka.

Ufa je utakmicu počela u sastavu: Morozov, Alikin, Nikitin, Ivanov, Mrzljak, Kamilov, Belenov, Tabidze, Krotov, Žamaletdinov, Dančenko.

Podsećanja radi, Zvezda je u prvoj utakmici pobedila Slask sa 4:0. Strelci su bili Ivanić, Pavkov i Falčineli (2), dok je ruskom premijerligašu presudio Milunović.

I u drugoj kontrolnoj utakmici su puleni Dejana Stankovića od početka nametnuli svoj ritam uz veliku borbu, što su materijalizovali već u 15. minutu.

Ben je iz prekida sa leve strane idealno centrirao do Nemanje Milunovića, a štoper Zvezde je ostao usamljen na ivici peterca i nije mu bilo teško da loptu prosledi u mrežu za 1:0.

Kasnije se ispostavilo da je režirao konačan rezultat.

Mogao je i ofanzivac sa Komorskih Ostrva da se upiše u strelce na dodavanje Ivanića, ali je malo zakasnio, dok je Milunović posle kornera Kange glavom šutirao iznad prečke.

Zvezda je bila daleko bolji rival od ruskog premijerligaša i mogla je s ubedljivijom prednošću da ode na odmor. Pred kraj poluvremena su Falčineli i Ben u samo dva poteza izbacili odbranu Ufe, ali je opet izostala preciznost da promene rezultat, pa je ostalo 1:0.

Ni u nastavku se slika nije drastično menjala… Zvezda je kontrolisala dešavanja na terenu u Beleku i napadala, ali je na kraju slavila minimalnim rezultatom.

Mogao je Pavkov da ga promeni da je u dve šanse bio malo prisebniji u završnici utakmice. Crveno-beli naredni meč na pripremama u Turskoj igraju protiv Maribora u četvrtak od 15 sati.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar