Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Na vest o smrti legende srpskog fudbala Ilije Petkovića oglasili su se i Zvezdan Terzič i Mitar Mrkela, članovi rukovodstva šampiona Srbije, Crvene zvezde.

Generalni direktor Zvezdaan Terzić istakao je da je Petković bio retko dobar čovek i da je naš fudbal izgubio mnogo njegovim odlaskom.

PROČITAJTE JOŠ:

„Jako me je pogodila tragična vest o smrti mog dragog Peleta. Petko je pre svega bio dobar čovek. Retko dobar čovek. Pele je bio moj fudbalski otac, on me je doveo u OFK Beograd, dao mi kapitensku traku i uvek stajao iza mene. Mnogo sam od njega naučio. Pele je imao onu prirodnu, dinarsku mudrost, bio duhovit, pun narodnih doskočica. Voleo je OFK Beograd iznad svega, stadion je bio njegova druga kuća. Petko je simbol OFK Beograda. Jedinstven i neponovljiv. Hvala ti na svemu što si uradio za sve nas“, poručio je Terzić.

Sportski direktor crveno-belih, Mitar Mrkela, takođe je bio član OFK Beograda u vreme kada je tamo bio Ilija Petković.

„Veoma me je potresla vest o odlasku Ilije Petkovića. To je čovek koji je mnogo uticao na mene i moju karijeru. Imao sam tu čast da mu budem saigrač dve godine. Kada sam debitovao za OFK Beograd na Maksimiru, ušao sam u igru umesto Petka. On je imao 36 godina, a ja 16. Puno sam naučio od njega. Bio je sjajan fudbaler i kapiten. Naše prijateljstvo je nastavljeno i posle okončanja fudbalske karijere, a odlično smo sarađivali i u Fudbalskom savezu Srbije. Ilija je mnogo dao našem fudbalu, a mi to nećemo zaboraviti. Petko, večna ti slava i hvala!“, poručio je Mrkela.

IN MEMORIAM: ILIJA PETKOVIĆ (1945-2020)

Zbogom, legendo: Preminuo Ilija Petković

Poslednji razgovor sa Petkom

Karadžić za Nova.rs: Teško mi je, Petko je bio izuzetan

FSS: Petković je ostavio neizbrisiv trag

Partizan se oprostio od Petkovića

Milošević: Petko – ljudska gromada i učitelj

Odlazak večitog romantičara našeg fudbala

Švajcarci se setili šampionskog trenera

Emotivan oproštaj: “Plavi” je znao Petka u dušu

Zvezda: Petko, ostala je velika praznina

Deki pamti Petkove reči: Mali, opusti se…

Fenomen Petković: Obožavao je svoj OFK, a čekao ga je Real

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar