Crvena zvezda vs Pyunik Foto:TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Crveno-beli nastavljaju pohod ka tituli, navijači pozivaju sve da dođu na stadion.

Fudbaleri Crvene zvezde će 13. avgusta od 20.45 igrati meč šestog kola Superlige Srbije protiv Voždovca na svom stadionu, dok će u sredu 17. avgusta odigrati prvi meč plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Makibija iz Haife u Izraelu.

PROČITAJTE JOŠ

Šampion Srbije je trenutno bez poraza u domaćoj ligi, a navijači crveno-belih smatraju da je to dovoljan razlog da tribine budu pune protiv Voždovca.

„Delije, nekada davno pisali smo parolu ‘Zvezda se voli svakoga dana, a ne samo protiv Milana’, pokušavajući da skrenemo pažnju zvezdašima, da bi Zvezdu trebalo bodriti i protiv slabijih protivnika i na domaćim utakmicama. Došao je trenutak za parolu ‘Zvezda se voli svakoga trenutka, a ne samo protiv Pjunika’. Prošle nedelje imali smo situaciju da je na Marakani na utakmici Zvezda – Pjunik (5:0) bilo preko 40 hiljada zvezdaša, dok je samo tri dana pre toga na utakmici Zvezda – Radnik, bilo svega 12 hiljada zvezdaša. Sigurno da je retko ko znao za FK Pjunik, pre nego što je postao protivnik Zvezde u kvalifikacijama. Taj Pjunik je po vrednosti tima i kvalitetu jednak, ili slabiji od Radnika iz Surdulice. To se i pokazalo na terenu, u obe utakmice Zvezda je dominirala i do vrha napunila mrežu gostiju. Ali ogromna je razlika kada se pogleda ambijent na tribinama. Na Pjuniku je ambijent bio takav kao da je u pitanju derbi liga petice, dok je na Radniku delovalo tužno, u duhu domaće Superlige. U pitanju je isti stadion, isti igrači Zvezde na terenu, protivnik istog kvaliteta. Može se reći i da je isti značaj utakmice jer ove godine i domaće prvenstvo vodi direktno u Ligu šampiona. Odlična poseta protiv Pjunika pokazuje da nas ima, da volimo Zvezdu, i da je samo i isključivo do nas da li ćemo se pokrenuti da napunimo stadion. Ko god je bio na Marakani protiv Pjunika, trebalo bi da ima isti motiv da dođe i na Radnik i na Voždovac. Subota 20:45, Zvezda – Voždovac, svi na Marakanu“, stoji u pozivu zvezdaša.

PROČITAJTE JOŠ

Crveno-beli su lideri na tabeli sa sve četiri pobede do sada, dok je Voždovac na osmoj poziciji sa dve pobede, dva remija i porazom.

„Ovu ekipu treba ispratiti kako dolikuje na put u Izrael i naravno obezbediti tri nova boda u prvenstvu. Oni su do sada sve rekli na terenu. Red je da i mi na tribinama brojnošću to pokažemo. Ni jednom glumcu nije drago kad od pune sale vidi da u prvim redovima sedi poneko, niti je nekom muzičaru drago kada mu dođe par stotina ljudi, a mislio je da će biti hiljadu. U tim slučajevima verovatno nisu dobri muzičari ili glumci. Ali zamislite neku dobru muzičku grupu sa nekoliko miliona fanova da im se desi da im dođe 100 ljudi. Nemojte da se naši igrači tako osećaju. Dajmo im to zadovoljstvo da imaju utisak da rade ono što i stvarno rade. Pišu zlatne stranice nova istorije našeg kluba. zato vas još jednom pozivamo da popunimo Marakanu, pre svega Beograd, pa i unutrašnjost, i da uspesi koji se dešavaju na terenu konačno dobiju i pravu sliku na tribinama“, dodaje se u pozivu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO Navijači Zvezde u Jermeniji, natpis „Kosovo je Srbija“ na tribinama

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare