Predrag Rajković; Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Reprezentativac Srbije i čuvar mreže Remsa Predrag Rajković proglašen je najboljim golmanom francuske Lige 1, u izboru L'ekipa. Osim toga, izabran je za šestog najbolje ocenjenog igrača, prevremeno okončanog šampionata zbog pandemije koronavirusa.

Veliko priznanje za srpskog golmana Predraga Rajkovića. Sezonu iz snova imao je nekadašnji čuvar mreže Crvene zvezde, Makabija i Jagodine. Na 27 ligaških mečeva u Francuskoj, primio je svega 12 golova i sve je to znao da ceni i nagradi ugledni časopis L’ekip.

PROČITAJTE JOŠ

Rajković je gol Remsa sačuvao u 12 navrata, a od pet penala odbranio je čak tri, jednom je bila stativa, a jednom gol. S „kreča“ je uspeo da ga matira samo Ben Jeder iz Monaka. Iza sebe je ostavio iskusnog Stiva Mandandu iz Marselja – ocena 5,92.

Ipak, tu priznanjima za talenovanog golmana „orlova“ nije kraj. Novo je stiglo u vidu idealne postave francuskog prvenstva u sezoni 2019/20, gde je po učinku šesti najbolje ocenjeni igrač.

Idealan tim Lige 1; golman: Predrag Rajković (5,96, Rems). Odbrana: Amari Traore (5,41, Ren), Tijago Silva (5,75, PSŽ), Junis Abdelhamid (5,64, Rems), Fetu Muasa (5,59, Ren). Sredina: Marko Verati (6, PSŽ), Eduardo Kamavinga (6,13, Ren), Anhel Di Marija (6,17, PSŽ). Napad: Nejmar (6,07, PSŽ), Kilijan Mbape (6,35, PSŽ), Visam Ben Jeder (5,84, Monako).

Sastavite i vi idealnih 11 Partizana i Crvene zvezde!

U komentarima na vest nam šaljite svoje najbolje timove ili na email [email protected], pa će i vaši izbori na kraju uticati na konačan izgled najboljih sastava večitih rivala.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram