Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Dragović i Eraković i dalje važe za glavne adute pred golom

Vrlo dobar posao napravila je Crvena zvezda kada je u januaru 2023. dogovorila transfer Pitera Olanjinke i to bez obeštećenja. Krilni napadač iz Nigerije parafirao je saradnju na tri godine uz mogućnost produžetka na još jednu i predstavljen je na Zlatiboru, gde se crveno-beli pripremaju za novu sezonu.

Olanjinka je došao iz Slavije Prag kao slobodan igrač, a u dresu češkog kluba, čiji je bio i kapiten i najbolji igrač, na 183 meča postigao je 50 golova uz 26 asistencija. Zadužio je Zvezdin dres sa brojem 14 i on je peto zvanično pojačanje crveno-belih ovog leta.

PROČITAJTE JOŠ

Pre njega su promovisani i vezisti Marko Stamenić (bez obeštećenja iz Kopenhagena) i Erik Ado (iz Spartaka za oko 400.000 evra), napadač Žan Filip Kraso (bez obeštećenja iz Sent Etjena) i golman Omri Glazer (iz Hapoela Ber Ševe za 1,2 miliona).

Mitar Mrkela, sportski direktor Zvezde, najavio je da će biti još pojačanja u ovom prelaznom roku, kao i da će renoviranje odbrane zavisiti od odlazaka.

„Trebalo bi da uskoro završimo jedan posao. Ostali su tehnički detalji, ali neću o imenima“, rekao je Mrkela i osvrnuo se na defanzivu srpskog prvaka.

Piter Olanjinka i Mitar Mrkela; Foto: FK Crvena zvezda

„Kada je reč o odbrani, imamo dosta fudbalera koji mogu da pokriju pozicije u defanzivi. Za sada nije u planu da ikoga dovodimo, ali će svakako to zavisiti i od odlazaka“, zaključio je Mrkela na pripremama na Zlatiboru.

Upravo je odbrana pretrpela najmanje promena od kraja sezone… Iako je Aleksandar Dragović ranije tražio da ode, sada bi mogao da dobije i kapitensku traku od novog trenera Baraka Bahara. Uz njega je tu i odlični srpski reprezentativac Strahinja Eraković, a od štopera i Uroš Spajić i Nemanja Milunović, te mladi Stefan Leković.

Na desnom beku su Aleks Vigo i Lazar Nikolić (Marko Gobeljić može da ide), a na levom Milan Rodić i Irakli Azarov, a otišao je samo štoper Radovan Pankov u Legiju iz Varšave.

BONUS VIDEO Delije skandiraju Siniši Mihajloviću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar