Piter Olanjinka i Mitar Mrkela; Foto: FK Crvena zvezda

O broju 14, zašto više voli golove nego da asistira...

Vrlo dobar posao napravila je Crvena zvezda kada je u januaru 2023. dogovorila transfer Pitera Olanjinke i to bez obeštećenja. Krilni napadač iz Nigerije parafirao je saradnju na tri godine uz mogućnost produžetka na još jednu i predstavljen je na Zlatiboru, gde se crveno-beli pripremaju za novu sezonu.

Olanjinka je došao iz Slavije Prag kao slobodan igrač i zadužio je dres sa brojem 14.

„Imao sam već priliku da posetim stadion i oduševljen sam Marakanom. Sjajno je biti u Zvezdi, osećam se odlično, svi su me lepo dočekali i jedva čekam da zaigram. Gledao sam tokom proleća nekoliko Zvezdinih mečeva, video sam da imamo dosta kvalitetnih igrača i sjajan tim. Dolazak u Zvezdu je veliki korak u mojoj karijeru, a promena, iako nije laka, ide uz posao fudbalera. Ovo je novi izazov koji sam postavio pred sebe“, poručio je Olanjinka na predstavljanju.

PROČITAJTE JOŠ

Saigrače ne doživljava kao konkurenciju.

„Svestan sam da je Katai izuzetno kvalitetan, ali ja igram isturenije, više kao napadač. Svakako, tu smo da pravimo zajedničke uspehe“.

Olanjinki je sve najbolje o novom klubu rekao nekadašnji saigrač Srđan Plavšić, koji je takođe nosio crveno-beli dres.

„Nismo mnogo pričali, na pozajmici je u drugom klubu, ali ono što sam čuo je bilo sve najbolje o Zvezdi“.

Nigerijski ofanzivac ističe kako više voli da daje golove, nego da asistira.

„Za mene je najvažnije da ekipa pobeđuje, ipak, najviše volim da postižem golove, ali osećam se lepo i kada asistiram“.

Nije želeo da upoređuje Slaviju i Zvezdu…

„Znaću odgovor na to pitanje kada budem počeo da treniram sa saigračima u Zvezdi. Što se tiče utakmice sa Interom, daću sve od sebe da ponovim te igre u Zvezdinom dresu i oduševim navijače“, dodao je Olanjinka i objasnio zašto je uzeo broj 14.

„Kada sam se povredio 2017. godine, zaista mi nije bilo lako. Po povratku sam izabrao broj 14 i on mi je definitivno drag“.

Piter Olanjinka je rođen 16. novembra 1995. godine u Ibadanu, gradu u Nigeriji, u Evropu je stigao kao sedamnaestogodišnjak, a pažnju na sebe je skrenuo nešto kasnije nastupajući za Duklu iz Prga, Zulte Varegem i na posletku za Slaviju Prag.

Noseći dres češkog kluba, čiji je bio i kapiten i najbolji igrač, na 183 meča postigao je 50 golova uz 26 asistencija.

Piter Olanjinka; Foto: FK Crvena zvezda

„Tamo je bio najbolji fudbaler, ujedno je i reprezentativac Nigerije. Nosi veliko iskustvo igranja u evropskim takmičenjima, a prošle sezone je postigao četiri gola u Ligi konferencija i 11 pogodaka u prvenstvu. Verujem da će biti veliko pojačanje za Zvezdu, poseduje karakteristike koje smo tražili kod igrača za njegovu poziciju i siguran sam da naš tim sa njim dobija novu fizionomiju i snagu“, objasnio je Mitar Mrkela, sportski direktor Zvezde.

Najavio je i da je srpski prvak blizu još jednog pojačanja.

„Trebalo bi da uskoro završimo jedan posao. Ostali su tehnički detalji, ali neću o imenima. Kada je reč o odbrani, imamo dosta fudbalera koji mogu da pokriju pozicije u defanzivi, i za sada nije u planu da ikog dovodimo, ali će svakako to zavisiti i od odlazaka“, istakao je Mrkela.

BONUS VIDEO Delije skandiraju Siniši Mihajloviću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar