Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Partizan sa 1:0 u 169. večitom derbiju u 24. kolu Superlige Srbije.

Odlučujući gol je postigao Aleks Vigo u petom minutu, a ovaj derbi je obeležio veliki broj prekida, sudara glavama, ali i tuči igrača.

Bilo je veoma zanimljivo od samog početka večitog derbija i prvi gol je došao u petom minutu meča. Osman Bukari je nakon nekoliko sjajnih driblinga dodao loptu do desnog beka crveno-belih Aleksa Viga.

PROČITAJTE JOŠ

Argentinac je centrirao, a lopta je na putu do gola pogodila kapitena Partizana Slobodana Uroševića i tako je prevarila golmana crno-belih Aleksandra Popovića i završila je u mreži za veliko slavlje Zvezdinih igrača.

Vigo je sve „zakuvao“ pošto je zatim „pucao“ u navijače Partizana na južnoj tribini, a oni su reagovali tako što su ga gađali predmetima i u tom trenutku su pogodili bakljom i jednog fotoreportera. Ipak, ubrzo su Viga sklonili saigrači i meč je nastavljen.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Zvezda je nastavila da napada i Stefan Mitrović je u 8. minutu uputio oštar centaršut, ali niko nije uspeo da dođe do njega od fudbalera crveno-belih. Partizan je prvi put zapretio u 10. minutu, nakon što je Kvinsi Menig uposlio Rikarda Gomeša, koji je bio okrenut leđima ka golu, uspeo je da šutira, ali veoma loše.

Na travi su u 17. minutu ostali Aleksandar Katai i Kristijan Belić nakon sudara glavama zbog koga je fudbaler Partizana do kraja meča morao da nosi čauru oko glave.

Oštro je startovao Milan Rodić nad Fusenijem Dijabateom u 21. minutu i zbog toga je dobio prvi žuti karton.

Najveću šansu pored gola imao je Katai u 24. minutu, kada je primio loptu na ivici šesnaesterca i šutirao ka golu, Popović je ostao „ukopan“, ali je lopta otišla malo iznad gola Partizana.

Nova koškanja igrača videli smo u 26. minutu, a samo pet minuta kasnije Katai je ponovo mogao da ugorzi gol crno-belih, ali je Popović sjajnom odbranom to sprečio.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

U 39. minutu je umalo nastao haos, pošto je Rikardo uklizao Milanu Borjanu koji je nakon toga ostao da leži na travi.

Sudija Živković Aleksandar je prekinuo igru, nakon čega je napadač Partizana prišao golmanu crveno-belih i sugerisao je da ga nije povredio. Tada su u „pomoć“ stigli štoperi Zvezde Strahinja Eraković i Aleksandar Dragović, i umalo je ponovo nastao haos kada je Rikardo gurnuo Dragovića.

Do kraja prvog poluvremena stigao je novi sudar glavama, a stradali su u 42. minutu Rikardo i Vigo, ali na sreću su ostali bez posledica.

I drugo poluvreme je krenulo u visokom napadačkom ritmu, a prvu šansu je imao Katai pošto se lopta odbila do njega nakon centaršuta, šutirao je napadač Zvezde i promašio, ali je bio u ofsajdu, te i da je bio precizan gol ne bi bio priznat.

Zbog bakljade „grobara“ utakmica je u 53. minutu prekinuta, a navijači Partizana su i nekoliko baklji ubacili na teren.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Pet minuta kasnije je meč nastavljen, i od tog momenta totalnu kontrolu nad utakmicom imao je Partizan koji je krenuo da napada svim snagama.

Nastavili su crno-beli da napadaju i u nekoliko minuta su Slobodan Urošević i Andreas Kolorado sa distance pokušali da zaprete Borjanu, koji je u obe situacije vrhovima prstiju morao da reaguje.

Sjajno su izvukli kontranapad fudbaleri crno-belih u 69. minutu, pošto je Rikardo prošao po desnoj strani i sjajno je centrirao, ali je Menig šutirao malo pored gola.

Videli smo strašnu scenu u 71. minutu, pošto su se sudarili Belić i Aleksandar Pešić, a fudbaler crno-belih je nakon toga ostao da leži na travi i bio je u jednom trenutku u nesvesti.

Ipak, na svu sreću ustao je, ali je morao da bude zamenjen odmah nakon toga.

Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

Rikardo je posle dodavanja Jovića u 81. minutu „zalomio“ čuvare i šutirao snažno sa deset metara, Borjan je uspeo da odbrani i da spreči izjednačenje.

Sudija Živković je prethodno zbog sudara Milunovića i Svetozara Markovića još jednom morao da prekine igru.

U prvom minutu nadoknade Partizan je ostao sa igračem manje, pošto je posle sukoba sa Strahinjom Erakovićem Rikardo isključen, pa je crno-belima bilo znatno teže da eventualno dođu do izjednačenja u prilično dugačkoj, ali opravdanoj nadoknadi od čak 11 minuta.

Crvena zvezda je nakon nove pobede na prvom mestu tabele Superlige sa 66 bodova, 16 više od Partizana koji će morati da čuva drugo mesto sa 50 bodova, pošto samo jedan manje na 3. mestu ima TSC.


Crvena zvezda – Partizan 1:0

(Vigo 5)

Stadion: Rajko Mitić (Beograd); Sudija: Živković Aleksandar

Crvena zvezda:  Borjan – Vigo, Eraković, Dragović, Rodić – Kanga, Mijailović – Bukari, Katai (od 75. Milunović, od 88. Mijatović), Mitrović (od 64. Kangva) – Pešić; Trener: Miloš Milojević

Partizan: Popović – Filipović (od 65. Živković), Marković, Vujačić, Urošević – Belić (od 74. Traore), Kolorado (od 65. Baždar) – Dijabate, Natho, Menig (od 74. Jović) – Rikardo; Trener: Igor Duljaj

Crvena zvezda - Partizan 1:0

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare