Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Večiti igraju, ali kao da to nikoga ne zanima.

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde igraće u sredu od 18.30, 170. večiti derbi i utakmicu drugog kola plej-ofa Superlige Srbije, koja ne rešava baš ništa po pitanju titule prvaka.

Crveno, ali i crno-beli će igrati meč koji je predstavljen kao jedna sasvim obična utakmica, a ne kao najveći duel dva najveća srpska tima, koja u tih 90. minuta treba da pošalju dobru sliku ostatku Evrope, ali i sveta.

PROČITAJTE JOŠ

Obezbeđena titula Zvezde, problemi u Partizanu, derbi bez navijača su sasvim dovoljni razlozi zbog čega u ovakvoj situaciji navijači ne moraju da gledaju ovaj duel, a bolje i da igrači ne troše svoje noge u Humskoj.

Navijači Partizana su svoje negodovanje prema upravi iskazali tako što su bojkotovali utakmice, a posle poraza u Ligi konferecija od Šerifa iz Moldavije sve je doživelo vrhunac tučom sa policijom na meču sa Čukaričkim u poslednjem, 30. kolu, Superlige Srbije.

Foto: Dušan Milenković/Starsport

Ta utakmica je prekinuta, pa je završena posle nedelju dana i baš zbog nje je Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije kaznila Partizan, utakmicom pred praznim tribinama.

Na nesreću, ili sreću, desilo se da je taj meč baš derbi, koji će biti sušta suprotnost od prethodnog koji se odigrao 3. marta.

Varnice na Marakani nikada nisu bile veće tada, a sve je dodatno „zakuvao“ desni bek crveno-belih Aleks Vigo koji je postigao gol u 5. minutu.

Svojom proslavom je provocirao navijače Partizana koji su mu odgovorili ubacivanjem predmeta i baklji na teren, dok su pristalice Zvezde slavile gol.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Videli smo i sukobe na terenu zbog kojih je napadač crno-belih Rikardo Gomeš dobio crveni karton.

Nekoliko inostranih novinara bilo je prisutno, i svoje utiske su preneli na najbolji način, te je večiti derbi dobio zaista dobre ocene.

Ipak, to ovog puta neće biti slučaj.

Ni treneri obe ekipe, Miloš Milojević i Igor Duljaj nisu bili oduševljeni raspletom u najavi ovog meča.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

„Derbi bez publike nije derbi. Mislim, fudbal se u suštini igra zbog navijača i ne samo derbi, već svaka utakmica. Videli ste da u svakoj utakmici gde je bila iole fudbalska, a ne pozorišna atmosfera, da je i igra bila bolja, da su se svi osećali bolje.

Šta je, tu je, nisam neko ko se meša u donošenje odluka, ali ja to lično ne volim, to je moj stav. Voleo bih da ima 20.000 njihovih i 20.000 naših navijača. Pa ko je glasniji, neka peva glasnije. Mislim da bismo ih u svakom slučaju nadglasali, pa mislim da ova odluka više šteti nama“, konstatovao je Milojević na konferenciji pred utakmicu.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Trener Partizana Igor Duljaj je razočaran zbog raspleta i odluke da se derbi odigra bez navijača.

„U odnosu na moj prvi večiti derbi ove sezone dosta toga se promenilo. Krivo mi je što igramo pred praznim tribinama, to nema nikakvog smisla, igrati ovakav meč bez navijača. Teška situacija koju ne možemo da izbegnemo. Najsrećni bih bio da vidim pun stadion, bez obzira ko će šta da skandira. Biće mrtva atmosfera, izađeš na teren i čuješ trenere i saigrače“, ističe Duljaj.

Tako da, ako niste znali, derbi se igra danas.

BONUS VIDEO Fudbaler pao u nesvest, Ronaldova reakcija će vas iznenaditi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar