Crvena zvezda Partizan
Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Fudbaleri Crvene zvezde pokazali su inicijativu u prvom poluvremenu, bili konkretniji rival, ali nisu uspeli da materijalizuju sjajnu igru Gavrića i Nikolića.

autor: Ivan Džodić

Prekidi u režiji navijača presekli su crveno-bele, koji su u drugom delu utakmice izgledali znatno bleđe i bez konkretne ideje u ofanzivi.

MILAN BORJAN – bez ocene

Nije imao golman Crvene zvezde pravu priliku da iskaže golmanske kvalitete.

MARKO GOBELJIĆ – 6

Pamte se i znatno bolje partije Zvezdinog univerzalca. Na momente je delovao dekoncentrisano, grešio u dodavanju i prilikom izvođenja auta, ali mu je na ruku išlo to što krila Partizana takođe nisu bila na svom najvišem nivou.

MILOŠ DEGENEK – 6

Odradio je posao. Nije briljirao, poput većine saigrača i svakako da ima više negativnih stavki u igri, ali je pored svega bio bolji štoper crveno-belih.

NEMANJA MILUNOVIĆ – 5

Predstavljao je tempiranu bombu. Izgledao je potpuno odsutno, a prava je sreća po tim Dejana Stankovića što dve kontre koje je Milunović poklonio rivalu lošim dodavanjima nisu kažnjene golovima.

MILAN RODIĆ (do 74. minuta) – 5,5

Nije postojao u ofanzivi, ali zahvaljujući skromnom izdanju Lazara Markovića nije imao prevelikih iskušenja u odbrani.

DUŠAN JOVANČIĆ – 5,5

Rano je dobio žuti karton i tako se opteretio. Nizao je greške i veoma se mučio sa Sadikom. Nastavio je trend ispod prosečnih igara.

NJEGOŠ PETROVIĆ – 6

Dugom loptom za Boaćija na bok i udarcem sa ivice šesnaesterca pokazao kvalitet, ali je zajedno sa ostatkom tima pao nakon niza prekida.

ŽELJKO GAVRIĆ (do 84. minuta) – 7,5

Zvezda je dobila igrača kakvog je sezonama čekala. Dete crveno-belih je pokazalo da u derbiju godine i minuli rad nemaju nikakav značaj. Pravio je pregršt problema Miletiću i Markoviću po levom boku. Kreirao je najbolju šansu u prvom delu igre koju Vukanović nije uspeo da realizuje. Potpuno zasluženo je dobio aplauz prilikom izlaska iz igre.

željko Gavrić Crvena zvezda
Željko Gavrić Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

EL FARDU BEN – 6,5

Umeo je Ben na momente da natera gostujuće navijače da se uhvate za glave, ali je sve izgledalo periodično i sporadično. Kad se sve sabere bez konkretnog učinka pred golom Stojkovića.

VELJKO NIKOLIĆ – 7

Bio je sjajan na sredini terena, posebno u prvom poluvremenu. Mogao je da se proslavi u 38. minutu, ali je pri otvorenom šutu iz srca šesnaesterca šutirao preko gola. U nekoliko situacija bilo je vidljivo da nije u potpunosti sazreo da izraste u junaka, ali je izvesno da je budućnost kluba.

RIČMOND BOAĆI (do 33. minuta) – bez ocene

Rano se povredio i nije stigao da pokaže bilo šta iz svog arsenala. Tokom pola sata provedenih na terenu nije uspevao da nađe put do Stojkovića pored Pavlovića.

ALEKSA VUKANOVIĆ (od 33. minuta) – 6

Imao je u završnici utakmice šansu meča, ali je iz peterca gađao pored gola. Poput Boaćija, nije uspeo da nadmudri protivničke štopere.

RADOVAN PANKOV (od 74. minuta) – 6,5

Odradio je posao zbog kojeg je dobio šansu. Održao je sa Degenekom mirnoću u poslednjoj liniji tokom završnice susreta.

MIRKO IVANIĆ (od 84. minuta) – bez ocene

Uspeo je da oduzme loptu neopreznom Stojkoviću u trećem minutu sudijske nadoknade, ali je iz mrtvog ugla pogodio spoljnu mrežu. Bio je to ujedno jedini napad u kojem je skrenuo pažnju za kratko vreme provedeno na terenu.