Foto: FK Crvena zvezda

Crvena zvezda predstavila je i drugo veliko pojačanje ovog leta.

Brzonogi krilni fudbaler Osman Bukari je u redove crveno-belih stigao iz belgijskog Genta, a njega je javnosti predstavio sportsi direktor Mtar Mrkela koji nije krio zadovoljstvo.

„Danas predstavljamo drugo pojačanje u prelaznom roku – Osmana Bukarija, igrača koji dolazi iz Genta. Poslednju sezonu je bio na pozajmici u Nantu. Profil je fudbalera kojeg do sada nismo imali u ekipi, klasično je krilo sa odličnim driblingom i velikom brzinom. Očekujem da dobijemo ono što nismo imali do sada po desnoj strani – probojnost i dosta asistencija. Verujem da će se brzo uklopiti u zahteve Dejana Stankovića i očekujem da sa Bukarijem budemo jači kao tim, nego što smo bili do sada“, počeo je Mrkela.

PROČITAJTE JOŠ

Dotakao se Mrkela prelaznog roka.

„Rekao sam da je cilj u prelaznom roku bio da podmladimo i ubrzamo ekipu. Doveli smo dva igrača koji su izuzetno brzi i sigurno da će to imati veliki uticaj na naš tim i da ćemo biti drugačiji nego do sada“.

Istakao je Mrkela da budžeti u evropskim mečevima ne igraju glavnu ulogu, ali i naglasio da veruje da će Bukari doprineti u novim uspesima crveno-belih.

„Susrećemo sa time konstantno. Za sada smo kada je Evropa u pitanju uvek igrali i prolazili ekipe koje su sa budžetima višestruko jače od nas i dovodile igrače koji su skuplji nego što mi dovodimo. Trudimo se da pažljivo biramo i izaberemo. Za sada smo bili dosta uspešni. Verujem da će Bukari koji je mlad igrač, a ima iskustvno igranja u evropskim klubovima i Evropi, doneti Crvenoj zvezdi novi iskorak u domaćem šampionatu, kao i u evropskim utakmicama.

Pomenuo je Mrkela i snažnog centrafora nešeg tima – Ohija Omojuanfa.

„Ohi je došao kao slobodan igrač. Postigao je devet golova u prvenstvu i dva u kupu što je odličan učinak za napadača. Kada je dolazio imali smo dogovor da ako se pojavi povoljna prilika da može da ide. Uvek smo u pripravnosti, pratimo situaciju. Ako Ohi bude odlazio doći će novi igrač na njegovu poziciju“.

Napomenuo je sportski direktor da je izuzetno zadovoljan pojačanjima, ali i istakao da uprava prati situaciju u ovom prelaznom roku.

Foto: FK Crvena zvezda

„Pratimo situaciju i u zavisnosti od odlazaka pravimo kombinatoriku za svaki slučaj. Pratimo igrače, napomenuo sam da smo zadovoljni sa igračima koje smo doveli. Sa Kangvom i Bukarijem smo sigurno jači nego prethodne sezone. Videćemo šta će doneti budućnost, prelazni rok traje dugo do 31. avgusta moguće je dosta toga očekivati. Sigurno da pratimo situaciju i pokušaćemo da izvučemo koristW.

Istakao je Mrkela da sportski sektor redovno razgovara sa Dejanom Stankovićem, kao i da zajedno donose odluke koje se tiču mladih igrača.

WPričamo sa Dejanom Stankovićem i stručnim štabom gotovo svakodnevno. Pratimo situaciju sa mladim igračima i dogovaramo se šta je najbolje za njihovu budućnost. Za neke fudbalere ćemo još pre odlaska na pripreme imati pozajmice, a konačnu odluku ćemo doneti kada se vratimo iz Slovenije“.rekao je Mrkela.

Bukari: Srećan sam što sam u Zvezdi

Novi fudbaler Crvene zvezde nije krio uzbuđenje što je zadužio crveno-beli dres.

„Prvi utisak mi je sjajan. Odlično sam se snašao već sada i veoma sam srećan što sam ovde“, počeo je Bukari.

Govorio je Bukari i o svojim kvalitetima, ali i naglasio da može da igra na više pozicija.

„Mogu da igram na obe strane, a snalazim se i kada igram iza napadača. Ne predstavlja mi problem da igram protiv timova koji se većinski brane. Mogu da „probijem“ svaku odbranu i uvek nalazim put do gola“.

Prisetio se brzonogi napadač mečeva protiv Crvene zvezde.

„Sećam se nekih akcija sa tih utakmica. Ovaj tim je izuzetno kvalitetan, što govori i to da su dva puta pobedili Gent, dok sam nastupao u tom klubu. Sećam se i nekih od igrača. Pokazali su kvalitet u mečevima protiv Genta i stvarno su dobri“.

Istakao je Bukari da je želja svakog fudbalera da bude uspešan, ali i naglasio da veruje da će navijači uživati u njegovim izdanjima.

„Želim da budem uspešan ovde. To je želja svakog fudbalera u novom klubu. Nadam se da će navijači uživati u mojim partijama, a verujem da ću i ja uživati u njihovim izdanjima“.

Dotakao se internacionalac iz Gane i prethodne sezone koju je proveo u Nantu.

„Ne mogu da kažem da se sezona u Nantu bila odlična, ali bila je prilično dobra. Nisam započeo mnogo mečeva, ali zadovoljan sam sa brojem koliko sam ih odigrao. Navijači tamo su bili sjajni, a verujem da će tako biti i ovde“.

Naglasio je krilni fudbaler da ne oseća pritisak.

„Ne osećam pritisak. Na meni je da se dokažem na terenu. Nije igrač taj koji treba da stvara sebi pritisak, već da uživa na terenu, a dobri rezultati će sami doći.

Zadužio je dres sa brojem 19, na šta je dao kratak komentar.

„Sviđa mi se broj 19, zato sam ga i uzeo“.

Istakao je talentovani fudbaler da je imao priliku da porazgovara sa Ričmondom Boaćijem, nekadašnjim napadačem Crvene zvezde.

„Pričao sam sa Boaćijem pre nego što sam došao u Crvenu zvezdu. Razgovarali smo o klubu i tome kako stvari funkcionišu ovde“ rekao je Bukari.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare