Foto: FK Crvena zvezda

Sada je i konačno.

Crvena zvezda zvanično je produžila ugovor do 2028. godine sa desnim bekom Ognjenom Mimovićem.

Mimović je jesen proveo u OFK Beogradu kao pozajmljen igrač Zvezde, gde je 2020. stigao iz Metalca.

PROČITAJTE JOŠ

„Veoma sam srećan povodom produžetka ugovora sa Crvenom zvezdom. Korak sam bliže ostvarenju dečačkog sna, odnosno da zaigram za prvi tim na Marakani i osvojim titulu u crveno-belom dresu. Zahvalio bih se čelnim ljudima u klubu, koji su imali poverenja u mene. Nadam se da ću ispuniti očekivanja u narednom periodu. Nema dileme da su mi prijale partije u redovima OFK Beograda, tako da i njima dugujem zahvalnost. Svakako da je brzina jedna od mojih karakteristika, ali ne volim da pričam mnogo o sebi. Ogromnu podršku dobijam od porodice, naročito oca, koji mi je prvi čestitao produžetak ugovora“, rekao je Mimović.

Rođeni Gornjomilanovčanin je ove sezone u OFK Beogradu odigrao 13 utakmica i upisao je dve asistencije.

On će trenirati sa timom Vladana Milojevića, ali će ostati u Prvoj ligi Srbije do kraja sezone, kako bi od leta zamenio Kostu Nedeljkovića koji ide u Aston Vilu.

„Ognjen Mimović je dete Crvene zvezde. Iza sebe ima odličnu polusezonu u dresu OFK Beograda, gde je pokazao veliki kvalitet. Redovno smo pratili njegove nastupe, te uočili ogroman potencijal. Mimović igra na poziciji desnog beka, koja se danas smatra deficitarnom u modernom fudbalu, a rođen je 2004. godine i veoma je mlad. Može mnogo da pruži na terenu, konstantan je i igra u oba pravca, što je jedan od primarnih zahteva za bočne fudbalere. Imamo poverenje u našu decu, a Ognjen Mimović definitivno spada u grupu fudbalera koji su projekti kluba“, poručio je Mitar Mrkela, sportski direktor Zvezde.

Zvezda je ove nedelje otputovala na Kipar i u Pafosu će odraditi zimske pripreme za prolećni deo sezone u kom će juriti večitog rivala Partizan u pokušaju da sačuva titulu prvaka Srbije na Marakani.

BONUS VIDEO „Bomba“ Trenta Aleksandera-Arnolda

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar