FK Crvena zvezda, FK Monako
FK Crvena zvezda, FK Monako; Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Francuzi imaju velika očekivanja od Monaka pred duel sa Crvenom zvezdom u okviru poslednjeg kola grupne faze Lige Evrope (četvtak 18.45).

Monako jeste sa bodom više u boljoj poziciji, ali će mu za plasman u nokaut fazu Lige Evrope biti potrebna verovatno pobeda.

Oliver Mijušković Foto: Nova.rs

Očekivanja i sa jedne i sa druge strane su velika, pa se tako u francuskim novinama „L’ekip“ meč najavljuje sa naslovom „Konačno stižu odgovori“.

PROČITAJTE JOŠ

Takođe, navodi se da će Monako izaći na teren u formaciji 4-4-2, što nije tako uobičajeno za ovu ekipu.

Na golu bi prema prognazama trebalo da bude Nibel, dok će u odbrani biti Vanderson, Disasi, Badijašile i Enrike na levom beku. U veznom redu su Fofan i Kamara, dok će po bokovima napadati Dijata i Golovin. U samom špicu napada preti najveća opasnost po Zezdu, pošt će u tandemu igrati Ben Jeder i Embolo, dva najefikasnije, a verovatno i najbolja igrača tima.

Ova formacija može biti iznenađenje i za Miloša Milojevića, koji je na konferenciji istakao da Monako otvara mnogo prostora po bokovima, te da bi njegova ekipa to mogla da iskoristi. U ovoj formaciji Monako verovatno ne bi krenuo svim silama napred od samog starta, ali videćemo i da li će Zvezda uspeti da uspostavi kontrolu nad loptom i dominaciju na ostujućem terenu.

„Ekip“ je Zvezdu video u formaciji 4-2-3-1, ali je u prvoj postavi prema njegovim prognazama Seku Sanogo, što je malo verovatno. Takođe, u napadačkom delu nema Stefana Mitrovića, koji bi šansu mogao da dobije sa klupe. Ipak, poslednju reč ima Milojević, a na konferenciji je izgledalo da ima veoma jasne taktičke zamisli pred ovaj odlučujući duel.

Foto: Ozan KOSE / AFP / Profimedia

Sa druge strane, trener Monaka Filip Klemon zadovoljan je radom svojih igrača, ali se nada da ovo neće biti poslednji veliki meč njegovog tima u Evropi ove sezone.

„Biće ovo odlučujuća utakmica, ali se nadam da nas u narednim mesecima čeka još mnogo važnih mečeva. To je naša motivacija. Gledao sam trening u sredu, svi su veoma koncentrisani zalažu se. Biće to duel protiv rivala koji ubacuje veliki intezitet u svoju igru, koji traži dosta duela i koji ima sjajnu sredinu terena. Moramo da odigramo odličan meč da bismo pobedili“, rekao je šef stručnog štaba Monaka.

Klemon je pred meč sa Zvezdom pomenuo i Žozea Murinja, koji je prošle sezone sa Romom osvojio Ligu konferencija.

„Video sam sjajnog trenera Žozea Murinja ovog leta, koji je istetovirao na ruci trofej Lige konferencija – jer je bio veoma srećan što je pobedio. To je evropsko takmičenje u kom možete da imate i veće utakmice nego u LE. Ali želim da budem veoma jasan: igraćemo za drugo mesto. Želimo da pobedimo. Ovo je naš izazov“.

Obe ekipe svoju budućnost vide u nokaut fazi Lige Evrope, ali tamo mesta ima za jednog i to u najboljem slučaju. Stoga, očekujemo da sve pršti na terenu od prvog do poslednjeg minuta.

„Ekip“ o Monako – Zvezda; Foto: Nova.rs/Oliver Mijušković

BONUS VIDEO Fudbaleri Crvene zvezde krenuli u Monako

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar