Miloš Milojević
Miloš Milojević; Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Zvezda može do overe titule i direktnog plasmana u Ligu šampiona.

Fudbaleri Crvene zvezde u subotu od 18 časova dočekuju ekipu TSC-a iz Bačke Topole u prvom kolu plej-ofa Superlige Srbije.

Crveno-beli imaju priliku da reše pitanje šampiona već tada, ako uspeju da osvoje makar bod.

Pročitajte još

Zvezdin trener Miloš Milojević pohvalio je rad trenera TSC-a Žarka Lazetića.

„Uvek idemo na pobedu, a ni ovog puta neće biti promene kada je to u pitanju. Pitamo se, ali se pita i protivnik, međutim, daćemo sve od sebe da iskoristimo prvu meč loptu i osvojimo titulu. Rival će probati da pobedi, kao i uvek. Pratio sam im utakmice, igraju dobro, imaju kontinuitet od godinu i po dana gde nastupaju u identičnom sastavu, uigrani su. Ne mislim da će srljati, ali će pokušati da nas kazne i osvoje tri boda. Dobro su izbalansirani, sem dvojice mladih igrača, svi drugi su u dobrim takmičarskim godinama, a trener Lazetić ih je sjajno posložio.

Prete brzinom, posedom, prekidom i vidi se pečat trenera i ukomponovanost. Imaju peh da neće moći Ratkov da im igra koji nam je dao gol u Bačkoj Topoli i koji je nesumnjivo kvalitetan igrač, o čemu govori i veliko interesovanje za njega. Tu je i Stojić, reprezentativac, dobar u skok igri i organizaciji napada. Naravno, i Ilić koji baš dobro igra. Imaju dobru sezonu i ritam i drago mi je što su se pojavili neki drugi klubovi kao što su TSC i Čukarički, da ne bude stalno bitka između večitih“, rekao je Milojević za zvaničan sajt Crvene zvezde.

Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Najavio je prvi stručnjak crveno-belih nekoliko rotacija u timu.

„Mislim da je momenat posle pauze i dobrog perioda rada da u najkvalitetnijem sastavu odigramo dve, tri utakmice. Uvek ima malo rotacija, ali neću menjati kompletnih 11 igrača, možda nekoliko.“

Strateg Zvezde ne može da računa samo na Uroša Spajića koji je povređen.

„Sem Spajića mogu da računam na sve. Neki su u toj fazi kao Milunović, pa nisu spremni za 90 minuta, ali svi drugi su u trenažnom procesu“, otkrio je Milojević.

Miloš Milojević, Foto: Starsport

Govorio je i o mladim igračima koji će dobijati više prostora do kraja sezone.

„Neki su zaslužili da igraju malo više, neki ne. Što se tiče omladinaca, malo je nezgodno, jer su naši najspremniji talenti za seniorski fudbal već u Grafičaru. Nadam se da ćemo imati prostora da im dajemo šansu u kontiuitetu i da će kao Mituljikić u poslednjoj utakmici pokazati da zaslužuju još više da igraju. Tako da, nadam se da će skupiti dobre minute kako bi od letnjih priprema mogli ravnopravno da konkurišu sa starijim igračima“, rekao je Milojević.

Raspored Zvezde u plej-ofu je takav da će ekipa van Beograda ići u samo jednoj utakmici.

„Nismo mi tražili da to bude tako, nego je takav raspored. Svakako, prijatno nam je što smo tu i ne putujemo, ali za popularizaciju fudbala nije dobro. Treba fudbal da se igra u Nišu, Leskovcu, Vranju, Subotici, centralnoj Srbiji, da se to popularizuje, a to najbolje rade najveći klubovi. S jedne strane je dobro, s druge nije, ali ne mogu svi aspekti da se pogode“, istakao je trener.

„Večiti derbi“ će se  igrati bez prisustva publike.

„Po meni je to loše. Pamtim derbi na JNA sa praznim tribinama kad sam bio pomoćnik Dejana Stankovića i nikako mi se nije svidelo. Uvek sam za to da igramo fudbal zbog navijača i da se predstavimo u što boljem svetu. Derbi bez publike nije derbi, ne znam da li je to zvanična odluka, ali ne šaljemo dobu sliku u svet. No, ima ljudi koji odlučuju o tome“, podvukao je Milojević.

BONUS VIDEO Ronaldo iznerviran, Stojković bacao opremu u publiku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar