Foto: Starsport/FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde upisali su remi na gostovanju u Danskoj protiv Midtjilanda sa 1:1 u trećem kolu Lige Evrope. Mogli su crveno-beli da dođu i do trijumfa, a Danci su u dva navrata pogodili stative.

PROČITAJTE JOŠ

Dejan Stanković je malo promenio postavu zbog kadrovskih problema, a eksperimenti se nisu pokazali kao uspešni. Brzo je sve zategao, a još jednom se potvrdilo da je Mirko Ivanić motor evropske Zvezde.

Pogodio je za 1:0, a malo je nedostajalo da to bude dovoljno i za pobedu. Zvezda svakako nije nezadovoljna remijem u Danskoj.

Milan Borjan 6,5 – Kapiten Crvene zvezde još jednom je dokazao zbog čega je bio učesnik svih uspeha Zvezde u poslednjih pet godina. U prvom poluvremenu je imao tri sjajne intervencije i bio je najzaslužniji što domaćin nije stigao do vođstva. Bio je blizu da zakači loptu i kod dve stative rivala, a Midtjiland je postigao gol nakon odbitka.

Milan Rodić 6,5 – Siguran, odmeren u odbrani. Nije imao previše napadačkih ubacivanja, ali je u defanzivi bio neprelazan.

Miloš Degenek 6,5 – Štoper Zvezde je jedan od četvorice igrača koji nije mogao da igra protiv Ludogoreca, a pokazao je protiv Danaca da mu je evropski fudbal i te kako nedostajao. Nije odustajao nakon jednog slobodnog udarca, a još jednom je Zvezda postigla gol nakon njegovog centaršuta. Mnogim navijačima su prolazili kroz glavu „fleševi“ iz Salcburga.

Aleksandar Dragović 6,5 – Još jedan igrač koji nije igrao protiv Ludogoreca. Dragović je doneo mirnoću ovom timu i u svakom trenutku ima šta da kaže saigračima, ima pravi savet i drži Zvezdinu poslednju liniju budnom. Ni u jednom trenutku po njegovoj strani nije bilo ozbiljnijih problema.

Marko Gobeljić 6 – Jedan od igrača koji su prvi za kritiku kod poraza, ali često neprimećeni kod pobeda. I ovog puta je sasvim dobro pokrivao desnu stranu odbrane, a samo povremeno je imao „izlete“ na protivničku polovinu.

Foto: Starsport/FK Crvena zvezda

Seku Sanogo 6 – Kao po običaju odradio je svoj posao. Kvario je napade rivala, ali često je imao problema da pošalje dobar duži pas. Shvatio je i sam to u jednom trenutku, pa je pokušavao sa kraćim dodavanjima ka saigračima. Iako je na momente bio nervozan, ipak je odlično odradio težak posao.

Slavoljub Srnić 5,5 – Najslabiji igrač Crvene zvezde u prvom poluvremenu. To je najbolje pokazala odluka Dejana Stankovića da ga već od poluvremena zameni Nenad Krstičić. Iako je upao u kombinaciju kao svojevrsno iznenađenje nije uspeo da uradi ništa vredno pomena.

Mirko Ivanić 7 – Evropska Zvezda često ima znak jednakosti sa bravurama Mirka Ivanića. I ovog četvrtka je bilo tako. Imao je solidnu priliku i pre gola, ali je pokazao golgetersku hladnokrvnost kada je uspeo da kazni propust Danaca. Učinio je to na sjajan način, pa je golman rivala gledao kako mu kroz noge prolazi ta lopta.

Gelor Kanga 6,5 – Koliko je samo udaraca pretrpeo Zvezdin Gabonac. Viđena je i neobična situacija da temperamentni Kanga smiruje saigrače, a bio je jedan od glavnih motora Zvezde u Danskoj.

Filipo Falko 5,5 – Još jednom Italijan nije opravdao svoj fudbalski renome. Već u 56. minutu je zamenjen, a u dva navrata su njegova bolja dodavanja u kontranapadima mogla da donesu bolje situacije ofanzivcima Zvezde.

El Fardu Ben 6,5 – Najbolji stranac u istoriji Zvezde je još jednom opravdao to zvanje. Malo je nedostajalo da postigne i pogodak, ali je uspeo samo da zatrese stativu. Odmah nakon gola Danaca Ben je nakon polaska sa centra zapretio.

Foto: Starsport/FK Crvena zvezda

Dejan Stanković 7 – Eksperimentisao je sa startnom postavom i pogrešio. Ipak, pokazao je da izrasta i u većeg trenera kada je uspeo da ispravi svoje greške već u toku susreta. Srnića i Falka je poslao na klupu, a Dioni mu se odmah odužio asistencijom.

Luis Dioni (od 56. umesto Falka) 6,5 – Prvi kontakt sa loptom po ulasku u igru i odmah je upisao asistenciju. Uspeo je da spusti loptu do Ivanića koji je postigao pogodak. Imao je mnogo vazdušnih duela sa Dancima, a povremeno ih je dobijao. Propustio je veliku šansu u 87. minutu, našao se u situaciji 1 na 1 sa golmanom rivala, a na kraju nije ni šutirao ka golu.

Nenad Krstičić (od 46. umesto Srnića) 6,5 – Na terenu je imao gotovo ista zaduženja kao i Srnić, ali ih je znatno revnosnije sprovodio. Bio je još jedna prava izmena Stankovića.

Radomir Pankov (od 82. umesto Kange) – Premalo vremena da bi bio ocenjen.

Milan Gajić (od 90+5. umesto Bena) – Premalo vremena da bi bio ocenjen.

BONUS VIDEO Atmosfera sa derbija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar