Foto: Starsport/FK Crvena zvezda

Fudbaleri Midtjilanda i Crvene zvezde odigrali su u Danskoj nerešeno, 1:1 u meču 3. kola Lige Evrope.

Danski tim je znatno bolje ušao u meč, ekipa Dejana Stankovića delovala je izuzetno bojažljivo, pa su igrači Midtjilanda napali i preko Evandera mogli do vođstva na samom početku meča, ali je njegov šut sa distance otišao preko gola.

PROČITAJTE JOŠ

U 29. minutu Danci su nakon nesporazuma Slavoljuba Srnića i Gelora Kange došli do lopte, Isakson je uleteo, uputio pravu „bombu“ ali je Milan Borjan bio sjajan i odbio loptu nazad u polje. Isto je bilo i tri minuta kasnije kada je Sisto pokušao da iznenadi kapitena Zvezde, da bi minut kasnije Dir nakon prelepe akcije i pasa petom Evandera šutnuo pametno, gađao bliži ugao, a lopta se odbila od stative nazad u polje.

U 41. minutu Borjan je uspeo da zaustavi šut Sista, što je bila i poslednja ozbiljna prilika domaćih. Kod Zvezde Falko je probao sa distance, ali veoma loše.

Početak drugog poluvremena doneo je nešto ozbiljniju ulogu Zvezde, što se isplatilo u 58. minutu. Luis Dioni je ušao u igru minut pre toga, nakon centaršuta lopta je stigla do Degeneka, potom i do Dionija koji je sa peterca pronašao Ivanića, a Zvezdin ofanzivac pogodio kroz noge za 1:0.

U igru je ušao Lind u dresu domaćeg tima, što se ispostavilo odlučujućim. Mladi ofanzivac je prvo propustio dve dobre šanse, da bi potom sa 25 metara pogodio stativu, a lopta se odbila Diru na nogu kom je preostalo da se desetak metara samo pogodi praznu mrežu.

Minut kasnije, u 79. Ben je bio zamalo neprecizan, lopta je okrznula okvir gola, a posebno će Zvezda žaliti za 87. minutom, kada je Dioni dobio prelep pas u prostor, mogao da bira šta će da radi, ali je razmišljao toliko dugo da je na kraju šansa propala bez pravog šuta.

U samoj završnici Danci su prvo pogodili stativu nakon centaršuta Evandera, potom ga je Dragović izblokirao, dok je poslednja prilika za Dance završila preko gola, i to u momentu kada je Borjan „zaplivao“ u prazno.

Zvezda je ostala prva na tabeli sa sedam bodova, Braga posle tri kola ima dva boda više, Midtjiland je treći sa dva, a Ludogorec ima tek jedan osvojen bod.

Midtjiland – Crvena zvezda 1:1

(Dir 78 – Ivanić 58)

Stadion: Herning arena; Sudija: Roi Reinštreiber

Midtjiland: Olafson, Dalsgard, Svijatčenko, Dir (od 90+2 Moabil), Anderson, Kajuste (od 62. Lind), Nvadike, Paulinjo, Isaksen (od 73. Maroni), Sisto, Evander

Crvena zvezda: Borjan, Rodić, Degenek, Dragović, Gobeljić, Sanogo, Srnić (od 46. Krstičić), Ivanić, Kanga (od 81. Pankov), Falko (od 56. Dioni), Ben (od 90+5 Gajić)

Standings provided by SofaScore LiveScore

90′ Stativa za Dance

Imali su sreće crveno-beli pošto je Evanderov udarac Borjan prosledio ka stativi. U narednom napadu Zvezda je imala novu šansu, Ivanić je loše šutirao.

87′ Šta uradi Dioni…

Pas u prostor doveo je DIonija samog ispred golmana Midtjilanda, ali je Francuz razmišljao toliko dugo da ne samo da nije uspeo da ugrozi gol, već nije ni probao da šutne. Iako je imao vremena uspeo je samo da traljavo proba da predribla golmana domaćeg tima.

79′ Stativa za Zvezdu

Odmah pošto su krenuli sa centra crveno-beli su mogli do drugog gola, ali je Benov udarac završio na okviru gola.

78′ Danci uspeli da izjednače

Krenuo je Lind ka golu Zvezde, opalio sa oko 25 metara, pogodio stativu, a lopta se odbila pravo na nogu Diru koji ju je bez problema poslao u mrežu.

Gol Mirka Ivanića za vođstvo Zvezde


76′ Dobar blok Krstičića

Dir je šutirao, Krstičić izblokirao, Danci su dobili korner posle kog nisu uspeli da naprave ozbiljniju šansu.

Foto: Starsport/FK Crvena zvezda

63′ Lind samo što je ušao promašio šansu za izjednačenje

Grešku Seku Sanoga mogli su da kazne domaći, nakon gužve lopta je stigla do Linda koji je par momenata pre toga ušao na teren, a mladi fudbaler je šutirao u ćošak i bio neprecizan.

Navijači Zvezde u Danskoj

62′ Prva izmena u danskom timu

Viktor Lind je na terenu, Kajuste je napustio igru.

Foto: Starsport/FK Crvena zvezda

58′ Ivanić! Zvezda vodi 1:0

Dioni je tek ušao u igru, i praktično u prvom kontaktu sa loptom prosledio je do Ivanića koji je sjajnim volej-udarcem lopto poslao kroz noge Olafsona i u mrežu danskog tima.

56′ Žuti karton za Kajustea

Povukao je Ivanića, ali nisu crveno-beli uspeli iz slobodnog udarca da dođu do šanse.

55′ Falko upropastio odličan napad Zvezde, pa napustio igru

Moglo je da bude opasno, ali je Italijan uputio veoma loš pas ka krilnoj poziciji, što su presekli defanzivci tima iz Danske. Ubrzo potom Falko je napustio teren a umesto njega je šansu dobio Dioni.

51′ Prva šansa u drugom poluvremenu

Dir je mogao ozbiljno da ugrozi gol Borjana, ali je otišao dosta iskosa, pa je njegov udarac završio preko prečke.

46′ Počelo drugo poluvreme

Crveno-beli imaju prvu akciju u drugom delu. Umesto Srnića na terenu je Krstičić.

Foto: Starsport/FK Crvena zvezda

45′ Kraj prvog poluvremena

Bolji utisak nakon prvih 45 minuta ostavili su Danci. Izabranici Dejana Stankovića moraju bolje ukoliko žele da se u Beograd vrate sa dobrim rezultatom.

40′ Danci diktiraju tempo, Zvezda prinuđena da se brani

Nedostaje kreacije u Zvezdinom napadu, crveno-beli igraju dosta neorganizovano i ne uspevaju da naprave nešto ozbiljnije pred golom rivala, pa je šut Falka bio tek šansa da defanzivci odmore malo. Sa druge strane, Danci iz napada u napad pokazuju da žele da promene ne samo bodovni saldo, već i utisak koji su ostavili dosad u Ligi Evrope. Inače, u Danskoj pljušti kiša.

33′ Nova velika šansa za Dance, Zvezda imala sreće

Evander i Dir su odigrali sjajnu akciju, duplis pas i loptu petom Dir je gurnuo pored Borjana, pogodio unutrašnji deo stative, ali se lopta na sreću crveno-belih odbila nazad u polje.

Foto: Starsport/FK Crvena zvezda

28′ Velika šansa za Midtjiland, Borjan odlično reagovao

Isakson je odlično šutirao, ali je Borjan uspeo da spreči njegov pokušaj šuta sa 20 metara.

21′ Rodić zamalo postigao autogol

Centaršut sa desne strane stigao je do Rodića koji je probao da ga vrati Borjanu. Učinio je to napamet, ali je srećom po njega lopta završila u rukama golmana crveno-belih koji se nije pomerio sa mesta. Da je napravio samo krak na stranu, bilo bi znatno opasnije za gol tima Dejana Stankovića.

18′ Nova šansa za Dance

Nvadike je probao ali je njegov šut bio neprecizan.

10′ Prelako ispala Zvezdina odbrana

Grešku Sanoga mogao je da kazni Anderson, ali je brzu akciju i pas sa desnog krila od Isaksena veoma loše završio, pa je Borjan uspeo da dođe do lopte iako je šutirao sa peterca.

7′ Pripretio i Kanga

Raspalio je sa oko 20 metara, neprecizno.

Foto: Starsport/FK Crvena zvezda

4′ Prva šansa za Dance

Evander je dobio loptu na oko 40 metara, napravio par koraka, šutnuo više nego dobro. Srećom po Borjana, lopta je otišla preko gola, ali je moglo da bude opasno po crveno-bele, pa je Borjan od svojih igrača tražio da se ovakve stvari spreče boljom odbranom.

2′ Odličan početak Zvezde, Ben propustio šansu za vođstvo

Naređao je nekoliko odličnih driblinga, ali je pred poslednji izgubio korak, potom i ravnotežu, pa je ostalo 0:0.

1′ Utakmica je počela

Prvi su sa centra krenuli igrači danskog tima. Zvezda igra u plavoj opremi, dok je Midtjiland u belom.

Dobro došli na prenos meča 3. kola grupne faze Lige Evrope između Midtjilanda i Crvene zvezde na portalu Nova.rs!

18.40 Šta pobeda donosi Zvezdi?

Trijumf u Danskoj bio bi verovatno i najvažniji korak ka plasmanu u nokaut-fazu, s obzirom na to da bi Zvezda praktično izbacila iz trke za prolaz danskog predstavnika. Remi bi takođe crveno-bele ostavio u dobroj poziciji s obzirom na to da imaju bolji skor od Brage zbog pobede u Beogradu, dok bi trijumf Danaca ujedno značio i da će odluka o prolasku dalje biti doneta u drugom delu grupne faze.

Atmosfera na stadionu u Danskoj

Stadion Midtjilanda; Foto: FK Crvena zvezda

BONUS VIDEO Atmosfera sa derbija

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar