Crvena zvezda vs Pyunik Foto:TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Crvena zvezda je spremna za revanš trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona i skoro nije ovako opušteno mogla da razmišlja o ovako važnoj utakmici. Ukoliko prođu Pjunik, izabranici trenera Dejana Stanković u plej-ofu prvo putuju u Haifu, a zatim dočekuju Makabi u Beogradu.

Danas od 19 časova po srpskom vremenu, izabranici Dejana Stankovića bi naspram sebe morali da imaju Real Madrid, pa da možda strahuju za rezultat iz prve utakmice (5:0). Ali to nije slučaj, rival je Pjunik iz Jerevana, a prednost crveno-belih više nego ubedljiva za takvog protivnika.

PROČITAJTE JOŠ:

Ako se vratimo godinu unazad – u trećem kolu Zvezda je već ispala od Šerifa iz Tiraspolja, a pre dve godine joj je „glave došla“ Omonija na penale, takođe u trećem kolu, tako da se sada plej-of smeši prvi put posle Jang Bojsa i prošlog ulaska u Ligu šampiona.

Sa tri gola, Osman Bukari je praktično već rešio posao za svoj tim. Još po jedan gol dali su Kings Kangva i Stefan Mitrović i time je praktično već poznato da će u plej-ofu za elitno takmičenje igrati Zvezda i Makabi Haifa.

Makabi je u svom prvom meču pobedio Apolon sa 4:0, pa osim ako „meteor ne padne“, poznat je rival Zvezde za ulaz u grupnu fazu.

Stadion Pjunika „Vargen Sargisjan“ u Jerevanu za sada deluje kao usputna stanica, posebno uzveši u obzir kako igraju Bukari, Kangva i ostali.

Ako kažemo da je Aleksandar Katai bio indisponiran u prvom meču, a da Mirko Ivanić nije dao svoj uobičajeni doprinos, onda je jasno kako su se pokazala dva pojačanja.

U Jerevan nije otputovao Milan Rodić, jer je dobio crveni karton na Marakani, potpuno bespotrebno u završnici meča.

Međutim, u Jermeniju nije otišao ni Irakli Azarov, novo pojačanje koje bi trebalo da odmeni Rodića na poziciji levog beka.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Gruzijski igrač nije na spisku Dejana Stankovića, pa će trener Zvezde morati da „izmisli“ nešto na i inače deficitarnoj poziciji.

Milan Borjan, Zoran Popović, Nikola Vasiljević, Nikola Stanković, Aleksandar Dragović, Strahinja Eraković, Nemanja Milunović, Stefan Leković, Marko Gobeljić, Kings Kangva, Gelor Kanga, Seku Sanogo, Slavoljub Srnić, El Fardu Ben, Nemanja Motika, Osman Bukari, Ibrahim Mustafa, Aleksandar Katai, Stefan Mitrović, Milan Pavkov i Ohi Omoidžuanfo – to su igrači od kojih će neki večeras dobiti šansu.

Verovatno je da Stanković od starta neće prepuštati mnogo toga slučaju, ali će sigurno, kako meč bude odmicao, dati šansu nekom od mlađih fudbalera iz postave. Možda recimo Lekoviću. Motika bi takođe mogao da dobije šansu, a zanimljivo je da na spisku nema ni Aleksandra Pešića, koji je odigrao veoma dobro u Beogradu, ali ni Mirka Ivanića. Dakle, tri startera izostaju u odnosu na prvu utakmicu.

Stefan Mitrović; Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Mitrović je već pokazao da zaslužuje poverenje, mada Pjunik nije rival protiv kog vam je teško da probate da uđete u neki dribling i šut.

Valja videti i šta će se u Jermeniji desiti sa Ohijem, jer je ovo možda jedna od poslednjih prilika da popravi svoj status u ekipi.

Pad samopouzdanja po dolasku iz Moldea, dolazak Pešića i sporadično efikasni Pavkov, nisu baš nešto što mu ide u prilog.

Naročito ne u situacijama kada se igra bitan meč u kom se sve „lomi“. Baš zato će sada morati da skupi svu moguću snagu i umeće, jer je pitanje koliko će za njega još biti strpljenja.

Bukari i Kangva su doneli instant učinak, Ohi se čeka već nekoliko meseci i Pjunik bi mogao da mu bude poslednja, ili bar jedna od poslednjih karata da se ukrca na brod koji plovi ka Ligi šampiona.

BONUS VIDEO Pešić se vratio u Zvezdu: Mnogo sam se promenio, zbog sina sam uzeo 72

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar