Utakmica Crvena Zvezda, Šerif, fudbal
Foto: STARSPORT

Fudbaleri Crvene zvezde još jednom su ostali bez Lige šampiona i to možda ne bi bio takav problem da bolji od šampiona Srbije nije bio prvak Moldavije (ukupni rezultat 2:1).

Crveno-beli su imali dosta problema tokom čitavog dvomeča i da nije bilo onog trenutka snalažljivosti Luisa Dionija (gol u 45+1. minutu prvog susreta), verovatno bi ovo bilo okarakterisano i kao veća bruka.

PROČITAJTE JOŠ

Ovako je Šerif pokazao da su mu za plasman u plej-of i duel sa Dinamom iz Zagreba bila dovoljna dva prekida. Crveno-beli nisu uspevali da šutnu u okvir gola, a promašaj Mirka Ivanića će dugo prolaziti kroz glavu navijačima.

Trener Dejan Stanković je eksperimentisao i napravio tri velike promene u samom početku, a do kraja susreta su priliku dobili i Krstović, Krstičić, Gavrić i Nikolić, igrači koji nisu u dobroj formi ili koji imaju malo minuta provedenih na terenu. Sa druge strane, Degenek se volšebno našao u postavi nakon što je gotovo mesec dana bio zaboravljen. Sve ovo je dovelo do nepoverenja u timu, koji se samo ispoljio na terenu.

Ovo taktičko lutanje se odrazilo na igru i dovelo do potpunog raspada u Tiraspolju. Na sreću, Šerif je promašivao kasnije šanse, pa rezultat pokazuje da je poraz minimalan.

„Ovo je najteži poraz. Mogu biti tužan, ne razočaran jer imam ove momke. Odgovornost je na meni. Ja sam odabrao, uigravao, menjao, birao. Žao mi je zbog navijača i igrača jer ne idemo dalje. Možda je bolje da prespavam, da vidimo šta ćemo, jer je glava i dalje vruća“, rekao je Stanković.

Crveno-beli su tako ostali bez tačno 11.630.000 evra. Dobila bi Zvezda pet miliona samo za igranje plej-ofa, a i slučaju ispadanja u ovom kolu kvalifikacija bi dobila 6.630.000 evra (za plasman u Ligu Evrope se dobija 3.630,000 evra, te bonus po koeficijentu od oko tri miliona evra).

Dakle, sada će sav novac od Lige Evrope crveno-beli morati da zarade na terenu u dvomeču sa Klužom.

Izgubila je Zvezda mnogo novca, ali se još jednom izgubila i u čudnoj transfer politici. Iako sada već i najmlađi navijači znaju tri boljke crveno-belih, Uprava ne čini ništa da ih otkloni.
Dva beka i napadač su gorući problemi koji ne uspevaju da se reše pune četiri godine, a Zvezda je sada dovela Dionija koji treba da pokrije najofanzivniju poziciju, ali jedva da ima snagu za 60 minuta fudbala (doduše jeste postigao dva gola u Evropi).

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Dva beka, s druge strane, i dalje ostaju nerešiva enigma. Milan Rodić igra pod injekcijama i blokatorima, Gobeljić i Gajić se smenjuju po desnoj strani, a obojica nemaju dovoljnu sigurnost. Samo na meču sa Šerifom je u prvih 10 minuta Gajić napravio tri greške, a onda uglavnom odlagao lopte do Aleksandra Dragovića.

Zvezda je, zapravo, u Tiraspolju pokazala da je izgubila samu sebe. Onaj borilački mentalitet, ali i napadački fudbal na kome insistira Stanković. Možda je to bio samo još jedan loš dan, ali bi alarm trebalo upaliti odmah kako to ne bi preraslo u sezonu za zaborav. Zvezda sada ima garantovanu Ligu konferencija, koja sigurno ne bi zadovoljila apetite trenutno 50. kluba na UEFA rang listi.

Za Ligu Evrope će morati da pokaže sav kvalitet protiv Kluža koji je namučio Jang Bojs (4:2).

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

BONUS VIDEO   Najlepši golovi Evropskog prvenstva u fudbalu 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar