Foto: Printscreen Youtube / Zvezda TV

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Lehiju iz Gdanjska u prvom kontrolnom meču u Antaliji sa 3:1.

Crveno-beli su odigrali dobar meč, uglavnom su kontrolisali dešavanja na terenu i bili su agresivniji od početka do kraja.

PROČITAJTE JOŠ:

Miloš Milojević je kombinovao sastave u prvom i drugom poluvremenu, ali se tonus nije mnogo menjao, mada se brzo videlo da Lehija nije rival koji trenutno kvalitetom može da parira srpskom šampionu.

Lehija je 14. u poljskoj Esktraklasi sa 17 bodova, a Zvezda će posle nje u Beleku igrati i mečeve sa Nefčijem (19. januar), Koprom (21. januar), Dinamo Tbilisijem (22. januar), Ludogorecom (25. januar) i Austrijom Lustenau (27. januar).

Momci iz Gdanjska su praktično imali dve ozbiljne šanse od kojih su jednu pretvorili u pogodak, dok je Zvezda mogla i ubedljivije da slavi, što ne znači da nema još dosta mesta za popravke i unapređenja u igri.

Osveženje je bilo videti i neke od mlađih igrača poput Stefana Lekovića ili Lazara Nikolića koji su se solidno pokazali i nagovestili da bi mogli da dobiju minute i kada krene takmičarski deo sezone.

Baš je Leković u ranoj fazi meča dobro reagovao pored Konrada u četvrtom minutu, kada je iz kornera Pjetšak probao da nađe saigrača u kaznenom prostoru, a jedan od igrača Lehije je poslao loptu daleko preko gola Milana Borjana.

Bukari se dobro okrenuo pa pustio loptu za Veljka Nikolića pred kaznenim prostorom, lopta je potom sa Ibrahimom Mustafom završila pred petercem, a kada je stigla ispred gola do Bukarija, on je igrao rukom i akcija je propala.

Zvezda je u 14. minutu povela golom Osmana Bukarija, nedugo nakon što ju je iz sredine prema golmanu Lehije ispalio Gelor Kanga.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

U nastavku akcije je Bukari dobio centaršut sa leve strane od Iraklija Azarova, ostao je sam na drugoj stativi i zakucao je loptu u bliži ugao od stative za 1:0.

Samo četiri minuta kasnije, Mustafa se našao u ofsajdu pred golom Lehije, ali mu je golman Kucijak za svaki slučaj odbranio. Uradio je isto i u 18. minutu kada je Bukari odložio loptu na ivicu šesnaesterca za Veljka Nikolića koji je odatle šutirao.

Da nema opuštanja, pokazao je Gajos u 20. minutu, pošto je šutirao sa petnaestak metara iskosa i pogodio je stativu gola Milana Borjana, posle čega je blokiran loš pokušaj Konrada.

Zvezda je nastavila da napada i imala je još nekoliko šansi do 37. minuta do kada je Mitrović umalo proigrao Bukarija za zicer, a Leković je oprobao svoju praćku.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Nažalost po srpski tim, Jaroslav Kubicki je baš u jeku bolje igre Zvezde uspeo da izjednači na 1:1. On je ispalio dobru „žabicu“ sa distance, lopta je malo zakačila u toj akciji i Veljka Nikolića i završila je iza leđa Borjana.

Tim rezultatom se otišlo i na poluvreme, a drugo je počelo dobrim centaršutem za Radovana Pankova na drugoj stativi. Defanzivac Zvezde je bio u dobroj poziciji, šutirao je glavom i to nije uradio dobro, pa je lopta otišla pored gola.

Dušan Kucijak nije ni morao da reaguje, ali su njegovi saigrači iz odbrane bili pod pritiskom zbog taktičkog presinga crveno-belih u prvih šest, sedam minuta nastavka.

U tom periodu je Katai probao „štiklom“ posle kornera da ugrozi gol rivala i umalo mu je pošlo za rukom, a Nenad Krstičić je zatim šutirao neprecizno iz sredine sa dvadesetak metara.

Foto: Printscreen Youtube / Zvezda TV

Zvezda je u 71. minutu uspela da uz mnogo sreće i sama pogodi mrežu rivala. Umesto igrača u crveno-belom to je uradio Rafal Pjetšak.

Prucev je imao dobar tajming kod lopte za Milana Rodića, a bek Zvezde je hteo da ubaci centaršut u peterac gde je bio Stefan Mitrović.

Pjetšak se pred svojim golom našao u nebranom grožđu i lopta se od njega odbila u mrežu za 2:1 u korist Crvene zvezde.

A gde je drugi, tu je bio i treći gol tima Miloša Milojevića, pošto je Kings Kangva sjajno gađao u 78. minutu, sa desne strane u suprotan ugao po zemlji.

Od tog trenutka Zvezda do kraja nije imala poteškoća da završi meč i reši ga u svoju korist, pa bar malo zadovoljnija nastavlja pripreme u Turskoj.

BONUS VIDEO: VAR poništio remek-delo: Gol „rabonom“ kakav se viđa i potez za „Puškaša“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar