Foto: FK Partizan

Bez pobednika u prvom pripremnom meču.

Fudbaleri Partizana su u prvoj prijateljskoj utakmici na pripremama u Turskoj igrali nerešeno protiv rumunske Univerzitatee u meču koji je završen rezultatom 1:1.

PROČITAJTE JOŠ

Partizan je poveo iz penala u 11. pinutu preko Andrije Pavlovića, a rumunski tim je došao do izjednačenja preko kapitena Ivana takođe sa bele tačke u 77. minutu.

Crno-beli su od starta izašli u visok presing koji je rezultirao ukradenom loptom Sameda Baždara ispred kaznenog prostora i giznuđenim penalom koji je Pavlović pretvorio u prednost.

Još nekoliko šansi stvorio je Partizan na sličan način, ali je ostao na tom jednom pogotku. Nedovoljnom za pobedu, pošto je kapiten Univerzitatee Andrej Ivan u 77. minutu takođe s bele tačke pogodio za, ispostaviće se konačnih, 1:1.

Prethodno je Splićanin Ante Roguljić iznudio najstrožu kaznu kada se nakon duela sa Šehovićem i Vujačićem našao na zemlji. Imao je Hrvat dosta sreće u toj situaciji da sačuva loptu u nogama, a potom i da arbitar dosudi penal pošto je to učinio tek nakon konsultacije sa pomoćnikom, iako se čini da je bio u boljoj poziciji da vidi šta se dešavalo.

Partizan sledeći meč igra za četiri dana protiv ekipe Ahmata iz Rusije.

Za 23. januar zakazan je, u prepodnevnim satima, duel sa ekipom TSC iz Bačke Topole, koju predvodi Žarko Lazetić, dok će posle podne istog dana, rival crno-belima biti Austrija iz Beča.

Dan pred povratak za Beograd, crno-beli će odmeriti snage prvo sa ekipom Horsensa, a potom, u poslepodnevnim satima i sa ekipom CSKA iz Moskve u kojoj igra bivši fudbaler i kapiten Partizana – Saša Zdjelar.


Partizan – Univerzitatea 1:1 (1:0)

(Pavlović 11p – Ivan 77p)

Partizan: Lukač – Živković, Marković, Saničanin, Urošević – Fejsa, Andrade – Jevremović, Baždar, Menig – Pavlović. Drugo poluvreme: Lukač – Vujačić, Ilić, Šehović, Filipović – Belić, Natho – Petrović, Lutovac, Petković – Rikardo.

Univerzitatea: Arlauskis – Čapatina, Pap, Mitrea, Vatajelu, Roguljić, Krecu, Nistor, Srećiju, Ivan, Marković. Igrali su još: Lazar, Gaman, SAla, Zajkov, Benga, Vina, Rivaldinjo, Hanca, Čimpanu, Dančiu.


BONUS VIDEO Nove tenzije u Fudbalskom Savezu Srbije – kako se i kome raspodeljuje novac?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar