Srđan Jovanović sudija
foto: Irfan Licina/Starsportphoto ©

Crvena zvezda i Partizan i ranije su imali primedbe na jednog od najboljih srpskih sudija.

Srđan Jovanović delegiran je da sudi 171. večiti derbi između Partiizana i Crvene, i odmah je stigla negativna reakcija iz tabora crveno-belih.

Pročitajte još

Crvena zvezda preti da neće igrati derbi koji je zakazan za sredu od 19 časova u Humskoj, ukoliko ne dođe do promene glavnog sudije.

Isti taj Srđan Jovanović aktivno sudi utakmice Lige šampiona, kao i ostalih evropskih takmičenja. Prošle sezone, delio je pravdu na pet utakmica Lige šampiona, a sudio je i meč Betisa i Mančester junajteda u Ligi Evrope, kao i duel Italije i Engleske u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Ove sezone, sudio je u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Položio je još jedan ispit na utakmici Lige Evrope, Ajntraht – Barselona od pre dve sezone.

UEFA ima ogromno poverenje u njega, ali najveći srpski klubovi mu baš i ne veruju, te sumnjaju u njegove namere.

Umesto da bude apsolutno normalno da je pravda u njegovim rukama, to nije slučaj.

Već ranije su stizale optužbe iz Crvene zvezde da je Srđan Jovanović partizanovac, kao i novo pismo adresirano na selektora Dragana Stojkovića. Crveno-beli su se žalili na Jovanovića kada je na 161. večitom derbiju poništio gol.

„Imajući u vidu da je sudija Srđan Jovanović osvedočeni navijač FK Partizan, a u vezi sa tim i niz njegovih prethodnih pogrešnih odluka koje su direktno bile na štetu Crvene zvezde, što je simptomatično za sudiju takvog renomea i ugleda, smatramo da je neprihvatljivo da sudi u bilo kojoj utakmici koju igra FK Crvena zvezda, a posebno u narednom derbiju. Nadamo se da ćete uvažiti naš zahtev imajući u vidu unapred iznete činjenice“, navodi se, između ostalog, u jednom od pisama Crvene zvezde iz perioda prošle godine.

I bivši predsednik Partizana, Milorad Vučelić, takođe je svojevremeno imao interesantne komentare na račun Jovanovića. Partizan je tvrdio da je Jovanović uticao na rezultat njihovog meča protiv Vojvodine.

„Uvek ima nade, ali… Očekujem da će gol da postigne sudija, da ne okleva, brate, nego da šutne loptu u mrežu“, rekao je Vučelić jednom prilikom za „Sportski žurnal“.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare