Mirko Ivanić
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Bolju generalnu probu na stadionu "Rajko Mitić" navijači Crvene zvezde nisu mogli ni da zamisle. Nakon rušenja Fjorentine sa 5:0 (5:0 je bilo već u 27. minutu), navijači sada pozivaju da na tribinama bude ogroman broj navijača.

I zaista i dalje deluje neverovatno kako su crveno-beli odigrali tih 27 minuta fudbala, koji su možda i najbolji u poslednjih nekoliko godina crveno-belih.

PROČITAJTE JOŠ

Barak Bahar je pronašao savršenu ulogu svakom igraču, a njegov pečat se u svakom trenutku video. Tražio je od igrača da u četiri dodavanja dođu do protivničkog kaznenog prostora i nervirao se svaki put kada ne bi sledili obrasce na kojima bazira igru.

Najveće pitanje je bilo kako će izgledati odbrana, ali je Zvezda od prvog minuta igrala visoki presing što je već u sedmom minutu iskoristio Piter Olajinka koji je pogodio nakon kiksa defanzivca. Bio je to pokazatelj da je želja novog stratega da odbrana počinje od najisturenijeg igrača, a svi igrači su odlično fizički pripremljeni pa su mogli da odgovore na taj stil fudbala. Uostalom Srđan Mijailović je imao nekoliko odličnih intervencija kao neka vrsta libera, a i dalje to nije bio prvi defanzivni sastav. Sve ovo pokazuje da je moguće da vidimo još neki nivo više.

Zaista to je izgledalo impresivno i u svakom momentu su uspevali da prave razliku na terenu. Doduše, trebalo bi biti pošten i reći da je Fjorentina tek oko ponoći stigla u Beograd, da igrači nisu imali dovoljno vremena za odmor, ali i da se dva tima nalaze u različitim fazama priprema. Iako, crveno-beli završavaju pripreme, Fjorentina ih je tek započela.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

To je jedan od razloga zbog čega je Bahar smirivao euforiju.

„Veoma je bilo lepo što smo ovako igrali, srećan sam kako smo izgledali na terenu i srećan sam zbog navijača koji su zadovoljni mogli da napuste stadion nakon što su nam pružili podršku. Ovo je samo početak, nismo igrali zvaničnu utakmicu. Kada počne liga moramo da zadržimo momentum“, rekao je Bahar.

Zatim je pojasnio da veruje da je ovo samo matrica koju će slediti klub u budućnosti.

„Volim da analiziram mečeve, time ću se baviti nakon ove pobede. Znamo da igramo protiv jakih timova. Očekujem da ćemo isto ovako igrati i protiv najjačih timova. Fjorentina je izuzetno dobar tim, u rangu Lige šampiona, ali mi ćemo imati prilike da se pripremimo za grupnu fazu.“

Barak Bahar, FK Crvena zvezda, FK Fjorentina
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Kraso je bio skroman po završetku meča.

„Utakmica je bila zaista dobra, igrali smo onako kako smo se i dogovorili. Otvorili smo utakmicu na sjajan način, stvorili nekoliko prilika, a zatim i postigli golove. Što se tiče mog gola, kada igram ne razmišljam mnogo, donosim odluke po osećaju i čini se da mi dobro ide.“

Olajinka veruje u nastavak dobre forme.

„Uradili smo sve kako smo želeli, brzo i efikasno. Nisam očekivao da će Mitrović poslati loptu ka meni, mislio sam da će šutirati, ali lopta je stigla do mene i uputio sam udarac levom nogom. Golman Fjorentine je pokušao da sačuva gol, ali sam bio malo brži od njega, što je bilo dovoljno za novi pogodak.“

Golman Glazer oduševljen presingom.

„Mislili smo da će biti teže, ali smo igrali ofanzivno, pritiskali, imamo igrače koji igraju odličan presing, tako da su svi uradili sjajan posao. Atmosfera na stadionu je bila vrhunska, naši navijači su nas nosili do pobede. Sada nas čeka početak sezone u nedelju.“

BONUS VIDEO Atmosfera pred meč Zvezde i Zenita

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar