Foto: Starsport

Dešavanja sa stadiona "Rajko Mitić" pratite na Nova.rs!

Fudbaleri Crvene zvezde pobednici su Kupa Srbije za sezonu 2022/2023, pošto su u finalu savladali Čukarički rezultatom 2:1 nakon preokreta ma stadionu „Rajko Mitić“.

#related-news_0

Crveno-beli su utakmicu otvorili silovito, već u trećem minutu Aleksandar Katai je raspalio, ali je Nemanja Belić bio odlično postavljen. Nastavili su izabranici Miloša Milojevića da pritiskaju, ali su na novu veliku šansu sačekali do 15. minuta, kada je Irakli Azarov uputio centaršut a Aleksandar Pešić veoma loše regovao i iz dobre poicije loptu poslao pored gola.

No, u jeku naleta crveno-belih usledio je pravi „hladan tuš“. Prvo su u 20. minutu nakon lepe akcije igrači Čukaričkog došli do Borjana, Mohamed Badamosi je loptu poslao ispod Borjana a ona završila na stativi, odbila se u polje gde je na nju natrčao Đorđe Ivanović, no njegov udarac je izblokiran, pa su gosti dobili korner.

A ono što je usledilo verovatno nije očekivao niko sem Marka Docića – u stilu Dragana Stojkovića Piksija, Docić je direktno iz kornera uputio fantastičan udarac i zatresao mrežu Milana Borjana za šok kod navijača tima sa Marakane.

U 29. minutu Strahinja Eraković je posle kornera Gelora Kange loptu zahvatio potiljkom umesto glavom i promašio poravnanje, dva minuta kasnije Nemanja Tošić je visoko skočio i centaršut Docića posle kornera glavom prosledio pored Borjana, ali je Aleksandar Dragović uspeo da sa gol-linije izbaci loptu pre nego što je po drugi put završila u mreži njegovog tima.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Uzvratio je Đorđe Ivanović izbacivši šut Dragovića takođe za gol-linije u 42. minutu, Gelor Kanga je malo pre toga šutirao snažno ali pored gola, dok je Mirko Ivanić u nadoknadi sa par metara iskosa loptu poslao pored stative umesto u mrežu.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

I drugo poluvreme otvorio je Katai snažnim udarcem, ali je lopta završila pored stative, da bi se na to nadovezao i Ivanić, koji je nakon lepe akcije svojih saigrača ostao sam na nešto preko deset metara od gola rivala, ali je njegov pokušaj otišao visoko preko gola iz izgledne pozicije.

Igrači Zvezde posle tog gola nastavili su da pritiskaju, a u 61. minutu njihov nalet urodio je plodom.

Centrirao je sa levog boka Kings Kangva posle brzo izvedenog kornera, Pešić visoko skočio i glavom zakucao loptu u mrežu za izjednačenje.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

To kao da je ulilo dodatnu snagu Zvezdi, pa su crveno-beli krenuli još silovitije dok je ekipa Čukaričkog čekala šansu za kontru, a upravo pri pokušaju tranzicije Kings Kangva je došao do jedne lopte na sredini terena, uposlio Ivanića, on pogledao gde je Pešić, „proturio“ loptu do napadača, a Zvezdina „72“-ka je na fantastičan način pogodila bliži ugao za 2:1.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Do kraja meča Čukarički je ponovo preko Docića mogao do gola, ali je njegov centaršut sa oko 30 metara iskosa završio na stativi, dok je poslednju priliku na meču propustio Badamosi u samoj završnici, kada je lepo šutirao iz makazica, ali nedovoljno precizno.

Crveno-beli su tako stigli do treće vezane, a 13. duple krune od osnivanja kluba i na najbolji mogući način okončali borbu za trofeje, dok je Čukarički po prvi put poražen napustio borbu za trofej Kupa Srbije, nakon osvojenog turnira 2015. godine.

Crvena zvezda – Čukarički 2:1 (0:1)

(Pešić 61, 76 – Docić 21)

Stadion: „Rajko Mitić“ (Beograd); Sudija: Milan Mitić (Leskovac)

Crvena zvezda: Borjan, Vigo (od 58. Nikolić), Eraković, Dragović, Azarov (od 79. Rodić), Mijailović, Kanga (od 58. Kangva), Bukari, Katai (od 72. Rakonjac), Ivanić, Pešić; Trener: Miloš Milojević

Čukarički: Belić, Rogan, Drezgić, Kovačević (od 81. Stojanović), Tošić, Stevanović, Ivanović (od 86. Aganspahić), Miladinović (od 81. Tomović), Docić, Adžić (od 64. Ovusu), Badamosi; Trener: Dušan Kerkez

Crvena zvezda - Čukarički 2:1 (0:1)