Foto: EPA/SEAN DEMPSEY

Vikomb je pobedom nad Oksfordom od 2:1 na "Vembliju" dobio meč plej-ofa i tako će po prvi put u istoriji dugoj 133 godine, igrati u Čempionšipu.

Klub koji je bio na amaterskom nivou do 1993. godine, prošle sezone je ušao u Ligu 1, ali se tu nije zaustavio i nagrada je plasman u Čempionšip.

PROČITAJTE JOŠ:

Zanimljovo je da je klub u momentu prekida prvenstva zbog koronavirusa bio osmi, ali je po pravilu o prosečno osvojenim bodovima stigao do treće pozicije, kao i Piterboro, ali uz meč manje je ušao u plej-of i to iskoristio.

U polufinalu su bili bolji od ekipe Flitvuda, a onda na „Vembliju“ od Oksforda. Strelac pobedonosnog gola u 79. minutu bio je Džo Džekobson, međutim, na Ostrvu pričaju o drugom heroju Vikomba, 38-godišnjem napadaču Adebaju Akinfenvi.

On je bez dileme najsnažniji igrač u engleskim nižim divizijama, težak je čak 102 kilograma.

Po završetku meča, Akinfenva je dao emotivan intervju koji je za tili čas postao viralan na društvenim mrežama.

„Jedini koji može da me nazove večeras na WhatsApp je Jirgen Klop, da proslavimo zajedno. Pre četiri stajao sam pred vama i bio sam nezaposlen. Za mene, život i fudbal su u mišljenjima. Pre četiri godine, neko je dao sud o meni, ali bilo je to njihovo mišljenje. Nadam se da moja priča dokazuje da je jedino bitno mišljenje ono koje imate sami o sebi. Imao sam sreće da nađem menadžera i kolege koji veruju u mene. Sada smo ovde i reći ću za sve tamnopute ljude: ‘Vikomb je u Čempionšipu!“, rekao je Akinfenva.

Nije prošlo mnogo vremena kad mu se Klop javio.

„Zdravo veliki čoveče, čestitke! Gledao sam utakmicu, nisam video intervju posle meča, ali Džordan Henderson mi je rekao da si hteo da se čujemo. Ako hoćeš da budemo u kontaktu na WhatsApp, evo nas! Čestitam ti, prilično sam siguran da ćeš do kraja igrati barem u Čempionšipu, sad kada si konačno tu. Bravo. Velika, velika pobeda. Čak i u ovim čudnim vremenima, nadam se da ćeš sve valjano proslaviti“, poručio je Klop.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram