Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Fudbalski klub Čelsi saopštio je da je potpisao višegodišnje ugovore sa reprezentativcem Obale Slonovače Davidom Datrom Fofanom, mladim brazilskim fudbalerom Andrejom Santosom i francuskim talentom Benoom Badijašilom.

Fofana (20) je do sada igrao za norveški Molde, a sa Čelsijem je potpisao ugovor do juna 2029. godine uz mogućnost nastavka saradnje na još godinu dana.

On je u februaru 2021. godine iz Fudbalske akademije Amadu Dijalo iz Obale Slonovače prešao u Molde. Za reprezentaciju Obale Slonovače odigrao je tri utakmice.

PROČITAJTE JOŠ:

Santos (18) je u Čelsi stigao iz Vasko da Game. Londonski klub nije saopštio detalje ugovora, a britanski mediji tvrde da je transfer vredan 13 miliona funti.

„Ovo je velika prilika za mene. Ovo je veliki klub koji igra u jakim takmičenjima kakva je Premijer liga i veoma sam uzbuđen, srećan sam što sam tu“, rekao je Santos za zvanični sajt Čelsija.

Badijašil je u Čelsi stigao iz Monaka za oko 40 miliona evra, a za francuski tim je prethodno odigrao 135 utakmica i postigao šest golova.

Igrao je za mlade selekcije Francuske, a za A tim nastupio je dva puta.

Francuz je ove sezone igrao u mečevima Lige Evrope protiv Crvene zvezde, kada je oba puta Monako slavio protiv crveno-belih.

PROČITAJTE JOŠ:

Poznato je da Čelsi voli da dovodi mlade igrače, ali isto tako veliki broj njih završi na pozajmicama i nikada ne ostvari pun potencijal.

Dolazak pomenute trojice verovatno će prouzrokovati i neke odlaske ove zime, a Čelsi je trenutno 10. u Premijer ligi sa 25 bodova iz 17 utakmica.

BONUS VIDEO Ronaldo stigao do novog rekorda