vilijan
Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Fudbaler Čelsija Vilijan spreman je da potpiše privremeni ugovor kako bi ostao u klubu i posle 30. juna, kada mu istekne "originalni" ugovor.

Nekolicini fudbalera u Premijer ligi ugovori ističu 30. juna, ali je neizvesno kada će se liga nastaviti, posle više od dva meseca pauze zbog pandemije koronavirusa. U ligi se nadaju da bi takmičenje moglo da se nastavi sredinom juna, što znači da će klubovi morati da se dogovore sa igračima o produžetku saradnje.

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) podstiče klubove i igrače da naprave privremene sporazume, kako bi se sezona završila na pravi način.

PROČITAJTE JOŠ

Za 32-godišnjeg Vilijana su zainteresovani Arsenal i Totenhem, a pregovori sa Čelsijem nisu napredovali. On želi trogodišnji ugovor, a Čelsi takvu ponudu retko pruža igračima starijim od 30 godina.

„Plavcima“ u Premijer ligi ostaje još devet kola, a londonski klub ima i još tri moguće utakmice u FA kupu, pošto se plasirao u četvrtfinale.

„Situacija je teška, pošto mi je Čelsi ponudio dve godine i ne želi da promeni ponudu. Rekao sam da želim ugovor na još tri godine. Ne znam da li će biti moguće da ostanem. Cilj je da nastavim da radim i koncentrišem se na ostatak sezone, kako bi Čelsi nastavio da pobeđuje. Mirne sam glave i koncentrisan na ono što je ostalo od sezone. Mislim da će biti teško (da ostanem). Videćemo šta će se dogoditi“, rekao je Vilijan, a preneo portal „Gol“.

Ugovor ističe i 32-godišnjem Pedru, za koga su zainteresovani Roma, Betis, Inter Majami i Visel Kobe.

Neizvesno je da li će mu klub ponuditi novi ugovor, a trener Frenk Lampard je nedavno izrazio zabrinutost, jer bi mogao da izgubi i Vilijana i Pedra.

„Još ne znamo da li će i kada će se fudbal nastaviti. Važnim igračima ističu ugovori i na to posebno obraćam pažnju. Oni su dobro služili klubu i vole Čelsi“, naveo je Lampard.

Uprava Čelsija je ove nedelje produžila ugovore na po godinu dana sa Olivijeom Žiruom i Vilijem Kabaljerom.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram