Foto: EPA-EFE/Clive Rose

Ekipa Vest Bromvič Albiona je šokirala Čelsi usred Londona i trijumfovala  rezultatom 5:2 u 30. kolu Premijer lige.

Ekipa iz Birmingema koja je pretposlednja na tabeli sa ne baš velikim šansama da izbori opstanak, odigrala je neverovatnu utakmicu i mrežu favorizovanog Čelsija napunila do vrha.

Srpski fudbaler Branislav Ivanović se povredio samo 13 minuta nakon što je ušao u igru za Vest Bromič Albion protiv Čelsija.

Ivanović je ušao u igru u 24. minutu umesto povređenog O’Šea , a onda je nakon jednog sprinta sa Timom Vernerom, kog je sprečio da postigne gol, završio na travi pa je i sam morao da napusti igru.

Čelsi je poveo preko Kristijana Pulišića i ništa nije nagoveštavalo da če pretrpeti debakl. Međutim samo dva minuta kasnije, domaći ostaju sa igračem manje nakon što je Tijago Silva zaradio drugi žuti karton.

Izgledalo je da če Čelsi uspeti da ode na odmor sa minimalnom prednošću, ali je u nadoknadi prvog poluvremena Pereira sa dva gola šokirao domaće i doneo veliki preokret.

Vba na krilima ta dva pogotka prvo u 63. minutu preko  Robinsona, a samo pet minuta kasnije i preko Dijanjija dolazi do ubedljivih 4:1.

Mejson Maunt uspeva da smanji tu prednost i da malu nadu domačima ali Kalum Robinson u prvom minutu sudijske nadoknade stavlja tačku i potvršuje veliku pobedu ekipe VBA.

Čelsi je i dalje na četvrtom mestu ima ima 51 bod, dok je VBA i dalje pretposlednji sa svega 21 bod.

Premijer liga, 30. kolo

Čelsi – VBA 2:5 (1:2)

(Pulišić 27, Maunt 71 – Pereira 45+2, 45+4, Robinson 63,90+1, Dianj 68)

16:00 Lids – Šefild

18:30 Lester – Man. Siti

21:00 Arsenal – Liverpul

Nedelja:

13:00 Sautempton – Barnli

15:05 Njukasl – Totenhem

17:30 Vila – Fulam

20:30 Man. Junajted – Brajton

Ponedeljak:

19:00 Everton – Kristal Palas

21:00 Vulverhempton – Vest Hem

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar