Foto: EPA-EFE/Andy Rain/NMC/Pool

Fudbaleri Čelsija izborili su plasman u finale FA Kupa, nakon što su u polufinalu na čuvenom "Vembliju" pobedili Mančester junajted rezultatom 3:1 (1:0).

Frenk Lampard i Ole Gunar Solskjer očekivano nisu izveli najjače sastave od prvog minuta, s obzirom na to da su do kraja Premijer lige ostala dva kola, a da oba tima jure plasman u Ligu šampiona u trci u kojoj je još i Lester.

PROČITAJTE JOŠ

Londonski „plavci“ istrčali su na teren u formaciji 3-4-3 s Kabaljerom na golu. Ispred njega su bili Aspilikueta, Zuma i Ridiger. U sredini Džejms, Žoržinjo, Kovačić i Alonso, dok je napad bio poveren Vilijanu, Žiruu i Mauntu.

S druge strane, Junajted se opredelio za formaciju 3-4-1-2. De Hea-Baji, Megvajer, Lindelef, – Van Bisaka, Fred, Matić, Vilijams – Fernandeš, Rašford, Džejms.

Čelsi je bio bolji rival u prvom poluvremenu, a u 43. minutu polufinalnog susreta došlo je do žestokog sudara štopera Mančester junajteda – Megvajera i Bajia, koji je zbog ozbilljnosti povrede prevezen u bolnicu.

Glavni sudija meča produžio je prvo poluvreme 10 minuta i upravo je Olivije Žiru pogodio mrežu De Hee na isteku 55. minuta prvog dela igre. U ulozi asistenta našao se Aspilikueta koji je centrirao s desne strane, a Francuzu nije bilo teško da u svom stilu „ćušne“ loptu iza leđa Španca.

Nastavak je doneo još tri gola. Sve nade „crvenih đavola“ da bi rezultatski mogli da se vrate u meč „ubio“ je golman De Hea katastrofalnom greškom na samom startu drugog poluvremena.

Jedan bezazlen udarac Mejsona Maunta sa 20 metara po zemlji prošao mu je „kroz ruke“. Igrao se 74. minutu kada je Hari Megvajer postigao autogol i već tada je bilo jasno da će „plavci“ u finale sa Arsenalom, koji je dan ranije eliminisao Mančester siti 2:0.

Poraz Mančester junajteda, za koji je svih 90 minuta odigrao srpski reprezentativac Nemanja Matić, donekle je ublažio Bruno Fernandeš, pogotkom iz penala u 85. minutu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar