Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Legendarni Petr Čeh odlučio je da se ostavi odela i da ponovo obuče golmansku opremu. Sa 38 godina je stao na gol Čelsija za tim do 23 godine koji je sa 3:2 (0:2) savladao Totenhem.

Povratak češke legende nije prošao toliko glatko jer je već u prvom kontaktu sa loptom napravio kiks. Dobio je povratnu loptu, a on je umesto da prosledi saigraču loše zahvatio i poslao u korner.

PROČITAJTE JOŠ

U tom poluvremenu je primio dva pogotka, a drugi je postigao 16-godišnji Dejn Skarlet. Da stavimo to u pravu perspektivu: Čeh je već imao potpisan ugovor sa Čelsijem kada se 24. marta 2004. rodio mladi igrač.

Meč su obeležili i žestoki dueli, a nakon jednog je Deni Drinkvoter, rezervista Čelsija, udario protivnika po nogama. Igrači su počeli da se guraju, razmenili i po neki udarac, ali se situacija ubrzo primila.

Pred sezonu je Frenk Lampard odlučio da registruje Čeha za Premijer ligu u slučaju da neko od golmana ne može da brani, a ispred njega su Eduard Mendi, Kepa Arizabalaga i Vili Kabaljero.

Čeh je 11 godina bio prvi golman „plavaca“ i upisao je čak 494 mečeva, bio je član istorijske generacije koja je donela prvi „ušati trofej“ Lige šampiona klubu 2012. godine i čak četiri titule Premijer lige.

Karijeru je završio u Arsenalu 2019. godine, a prethodnih godinu dana je proveo kao savetnik u stručnom štabu „plavaca“.

Kiks Čeha u drugom minutu:

Deni Drinkvoter udara rivala, pa nastaje opšti haos na terenu:

Gol Dejna Skarleta za 2:0 Totenhema:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar