Foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Aleksandar Čeferin, prvi čovek UEFA, rekao je da su fudbalski savezi pokazali zajedništvo i dobro shvatili šta je njihov posao pre odluke da se Evropsko prvenstvo pomeri za narednu godinu.

„Mi se nalazimo na čelu sporta koji ogroman broj ljudi živi i diše, koji je pokosio ovaj nevidljivi i brz protivnik. U ovakvim vremenima, fudbalska javnost mora da pokaže odgovornost, jedinstvo, solidarnost i altruizam”, rekao je Čeferin.

PROČITAJTE JOŠ

Evropska kuća fudbala je donela odluku da se Evro ne održi prema planu ove godine, već da se pomeri za leto 2021. (11. jun – 11. jul) usled pandemije koronavirusa.

“Zdravlje navijača, osoblja i igrača mora da bude naš glavni prioritet, i u tom duhu, UEFA je osmislila brojne opcije da bi takmičenja mogla da završe sezonu bezbedno. Ponosan san na reakciju svojih kolega širom Evrope. Postoji pravi duh saradnje, svi su shvatili da moraju da žrtvuju nešto da bismo postigli najbolji rezultat”, naglasio je Čeferin i dodao:

“Najvažnije je da je, kao vladajuće telo evropskog fudbala, UEFA predvodila proces i napravila je najveću žrtvu. Pomeranje Evropskog prvenstva predstavlja veliki trošak za UEFA, ali ćemo dati sve od sebe da finansiranje razvoja fudbala u 55 zemalja ne bude pogođeno. Svrha je iznad profita i to je princip koji nas je vodio u odluci za dobro evropskog fudbala kao celine“, zaključio je Čeferin.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram