Foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksandar Čeferin izjavio da postoji mogućnost da se Evropsko prvenstvo sledeće godine održi u manje od predviđenih 12 zemalja.

„Kao i uvek, zabrinuti smo zbog situacije u vezi sa pandemijom koronavirusa, ali apsolutno smo uvereni da će se Evro igrati. Za sada je plan da se održi upravo na način na koji je predviđen, ali postoje i mogućnosti da se broj zemalja domaćina smanji na osam, pet ili čak jednu“, rekao je Čeferin u razgovoru za špansku TV „Movistar“.

PROČITAJTE JOŠ

Predsednik UEFA dodao je kako je sada prerano govoriti o tome da li će se utakmice na Evropskom prvenstvu igrati bez publike, sa ograničnim brojem gledalaca ili pred punim tribinama.

Zbog pandemije koronavirusa, Evro je odložen za godinu dana i trebalo bi da se održi od 11. juna do 11. jula 2021.

Čeferin se osvrnuo i na završnicu prošlosezonske Lige šampiona kada se od četvrfinala do završnice igralo na jednu utakmicu.

„Prošlosezonski sistem završnice je bio zanimljiv i imamo pozitivne reakcije klubova koji su učetsovali. Završni turnir sa osam ekipa verovatno je teško uklopiti u kalendar takmičenja, ali što se mene tiče jednonedeljni završni turnir sa četiri ekipe bi bio odličan događaj. Ali, neće biti promena sistema takmičenja sve do početka novog ciklusa predviđenog za sezonu 2024/25“, zaključio je Čeferin.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar