Ćavi Ernandez/Foto: EPA-EFE/TONI ALBIR

Trener fudbalera Barselone Ćavi Ernandez kaže da je pred njegovom ekipom težak zadatak, u dvomeču nokaut runde Lige Evrope protiv Mančester junajteda.

Katalonci će u prvoj utakmici 16. februara dočekati „crvene đavole“, a revanš meč je sedam dana kasnije na „Old Trafordu“.

PROČITAJTE JOŠ

„Moraćemo da se takmičimo, idemo u Mančester protiv kvalitetnog rivala i kluba sa bogatom istorijom, koji je mnogo napredovao od dolaska (Erika) Ten Haga. Oni imaju sjajne individualce i ponovo smo dobili najtežeg rivala u Ligi Evrope“, rekao je Ćavi.

Barselona i Junajted su do sada 13 puta igrali u evropskim takmičenjima, engleski klub pobedio je tri puta, poslednji put u aprilu 2008. godine, kada je bilo 1:0 u polufinalu Lige šampiona.

„Imaćemo vremena za analizu, oni su jak tim u odbrani i napadu, ne samo zbog Kristijana Ronalda već i zbog drugih igrača. Mančester junajted je istorijski klub koji takođe mora da pobedi. Dva velika kluba, to će biti ogroman zadatak“, dodao je trener Barselone.

Barselona je kao trećeplasirana iz grupne faze Lige šampiona ušla u nokaut rundu Lige Evrope, a Mančester junajted je bio drugoplasirani u svojoj grupi u Ligi Evrope iza Real Sosijedada, koji se plasirao direktno u osminu finala.

BONUS VIDEO Spektakularan gol Tadićevog saigrača, podsetio jedan na najlepših u istoriji fudbala

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar