Foto: STARSPORT

Rad u fudbalskoj Superligi Srbije jedan je od nastresnijih poslova na svetu, treneri nikada nisu sigurni kada će uprava kluba odlučiti da "krene u drugom smeru" - sem ukoliko taj klub nije poslednji na tabeli domaćeg šampionata.

PROČITAJTE JOŠ

Od početka šampionata otkaz je dobilo čak pet trenera, i to u razmaku od samo mesec dana.

„Seriju“ je otvorio Branko Žigić, koji je 4. avgusta dobio otkaz u novosadskom Proleteru zbog loših rezultata, a umesto njega u Novi Sad je stigao Dušan Bajić. Poraz od Kolubare (3:1), potom ispadanje od Hamarbija uprkos pobedi u prvom meču (u revašnu Čukarički poražen sa 5:1), te remi sa Radničkim iz Niša koštali su i trenera Dušana Đorđevića posla na klupi tima sa Banovog brda 16. avgusta, što je otvorilo prostor da šansu dobije legendarni kapiten Partizana Saša Ilić.

Osam dana kasnije, Radnički iz Niša zahvalio se na saradnji Aleksandru Stankoviću i odlučio da pruži šansu bivšem treneru Voždovca Radomiru Kokoviću. Usledilo je zatišje koje je potrajalo sve do 13. septembra, kada su Novi Pazar i Radnik iz Surdulice takođe okončali saradnju sa Milanom Milanovićem, odnosno Igorom Bodžulićem. I dok je Milanovićev odlazak sa klupe Pazaraca (zamenio ga Kenan Kolašinac) donekle očekivan, s obzirom na to da je Novi Pazar igrao izuzetno loše od početka sezone, Bondžulićev odlazak iz Surdulice je bio pomalo iznenađujuć, s obzirom na to da je Radnik, uprkos sva vezana poraza, pružao sasvim dobre partije, a „oružje“ je položeno protiv objektivno kvalitetnijeg Spartaka iz Subotice na domaćem terenu, kao i na nezgodnom gostovanju Napretku u Kruševcu.

Surduličane će u nastavku sezone voditi doskorašnji trener Čukaričkog Dušan Đorđević, kom ostaje da pokuša da u hodu Radnik dovede do borbe za evropska takmičenja.

No, ipak postoji jedan primer u Superligi Srbije koji je sušta suprotnost. Naime, Mladost iz Lučana je od početka sezone na osam utakmica postigla tek šest golova, primila 12, od moguća 24 boda osvojili su tek četiri. Zabeležili su jednu pobedu, jedan remi i šest poraza, i glavni je kandidat za selidbu u Prvu ligu Srbije.

Ali, ni serija loših rezultata očigledno nije dovoljna da poljulja poverenje koje čelnici Mladosti imaju u svog prvog trenera Nenada Neška Milovanovića. Prekaljeni fudbalski stručnjak Lučance je predvdodio od 2014. do 2019. godine, kada je preuzeo ulogu sportskog direktora. Ipak, u septembru 2020. se vratio na klupu nakon odlaska Gorana Stanića, i na njoj ostao i za sezonu 2021/2022. I, sudeći prema svemu što se dešava, na njoj će i o(p)stati, nezavisno od rezultata koje će Lučanci do kraja sezone postići.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar