Foto: AP Photo/Jon Super

Čeka se konačna odluka, ali čuveni sudija podržava svog kolegu

Mark Klatenburg, poznati sudija, oglasio se povodom slučaja u kom je Aleksandar Mitrović dobio crveni karton u meču Fulama i Mančester junajteda u četvrtfinalu FA kupa.

Mitrović je tom prilikom odgurnuo sudiju, ušao je u žestoku raspravu sa njim i dobio je crveni karton.

PROČITAJTE JOŠ:

„Sudije ‘zlostavljaju’ svake nedelje, a Aleksandar Mitrović je samo poslednji primer i problem je što se ponašanje igrača koji igraju na najvećem nivou prenosi sve do petlića. Majkl Oliver je je dao crveni karton Anhelu di Mariji na meču Junajteda i Arsenala 2015. godine kada ga je Argentinac uhvatio sa leđa i zato su ga svi podržali, a sada bi i Kris Kavana trebalo da bude pohvaljen zbog situacije sa Mitrovićem“, piše u kolumni koju je Klatenburg objavio na „Dejli mejlu“.

Klatenburg je izneo i neke detalje iz sopstvene karijere.

„Džon Mikel Obi iz Čelsija je jednom zamahnuo ka meni u sudijskoj svlačionici na Stamford bridžu. Vrištao je na mene, vikao da će mi polomiti noge, a držao ga je trener Roberto di Mateo. Na kraju, Mikel je dobio samo tri meča zabrane i pomislio sam da me FA (fudbalska asocijacija Engleske) zaje**va. Trebalo je da bude suspendovan do kraja sezone, ako ne i više. Mitrović nije bio agresivan kao Mikel, ali je odgurnuo Kavanu. FA sada može da to iskoristi za nauk ostalima. Sudije treba da budu poštovane na najvišem nivou, pošto ako nisu – to se prenosi do najnižih liga“, zaključio je Klatenburg.

Još uvek nije poznato kakvu bi kaznu mogao da dobije Mitrović, a oni koji osuđuju njegov potez traže kaznu i do 10 mečeva suspenzije.

BONUS VIDEO Mitar bi bio kriminalac da nije fudbaler, smirila ga vatrena brineta

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar