Foto: youtube.com

Nova bura uoči važne utakmice.

Fudbaleri Partizana u četvrtak će od 18.45 igrati revanš meč protiv moldavskog Šerifa u Ligi konferencija i nakon pobede od 1:0 u gostima imaju veliku šansu da nastave svoj prolećni pohod u Evropi.

PROČITAJTE JOŠ

Samo, malo ko priča o toj velikoj utakmici pošto je po običaju u Humskoj vrlo burno zbog brojnih stvari van terena.

Prvo je krenulo da se odvija klupko čuvenog „bunkera“ koji je koristio kirminalni klan Velje Nevolje za brojne gnusne radnje, a onda su navijači naprasno rešili da rade nešto konkretno na borbi protiv uprave na čelu sa Miloradom Vučelićem koja već godinama vodi klub u propast.

Bunker, stadion Partizan, Velja Nevolja, Veljko Belivuk, bunker na Partizanovom stadionu
Foto: MUP

U četvrtak od 17 časova zvanična navijačka grupa „Grobari jug“ najavila je protes protiv pomenute uprave i pozvala navijače da se okupe ispred južne tribine, a onda zajedno da odmarširaju do severa gde se nalaze prostorije klupa.

Iako Milorad Vučelić i direktor Miloš Vazura godinama srozavaju klub na najniže grane od transfera, preko finansijske politike, do uglavnom katastrofalnih rezultata i godina bez trofeja, tek su se sporadično oglašavali do pre godinu dana sa tribina. Tada je krenula intenzivnija prozivka, ali toliko puta je viđeno da ekipi sa vrha ne smetaju ni najgnusnija vređanja.

Zato je nakon bezuspešnog pokušaja da isti skup organizuju obični navijači sinula ideja vođama sa južne tribine da se i oni pokrenu.

Zanimljivo je da je da je deo ekipe sa „juga“ ostao veran Belivukovim „Principima“ i da preko njih Velja Nevolja i dalje utiče na deo tribine što predstavlja neku vrstu kontinuiteta sa krvavim klanom.

A upravo je uoči čitave priče sa protestom i utakmicom sve u Srbiji sablaznila priča o čuvenom bunkeru na stadionu u Humskoj za koji uprava „crno-belih“ navodno nije znala.

Srđan Lalić, nekadašnji Belivukov pajtos, a sada okrivljeni saradnik u postupku koji se vodi protiv grupe, opisao je na poslednjem pretresu do detalja kako se upravo u prostorijama Partizanovog stadiona čuvalo oružje, pripremala droga za rasturanje po ulicama, ali su se i dovodile buduće žrtve pre nego što su odvođeni u takozvanu klanicu u Ritopeku, gde su ih brutalno mučili i ubijali.

Kriminalna grupa na čelu sa Belivukom i Miljkovićem najpre je formirana pod parolom navijačke grupe, koja je odavno taj epitet prerasla. Samim tim, pripadnici klana su upravo na Partizanovom stadionu činili svoje „prve korake“.

I još tada, prilikom hapšenja, zamenik načelnika Uprave kriminalističke policije Ninoslav Cmolić otkrio je da su u prostorijama na stadionu nađeni narkotici, oružje, ali i materijalni i biološki tragovi.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Pripadnici kriminalne grupe, pored ostalog, terete se i za silovanje mladića I. S.

Gledajući slike zabeležene na stadionu, Lalić je detaljno opisivao raspored i namenu prostorija.

„Tu je kasa, sef. Ovo je kraj teretane, toaleti, i tu je prostorija gde je I. S. ležao. Tu je ulaz u prostoriju. Tu je prostorija gde se noćilo, tu je noćio Šejić. U plakaru u sobi su stajale policijske značke. Vidimo kese za vakumiranje narkotika, baklje… Ovo su vrata od te kancelarije, narodski se kaže da su blindirana, ali je pravi termin sigurnosna vrata… Ovo je kuhinja. Tu su bile vage, etil-alkohol, kofein, špricevi.. Ne znam da li je zaplenjena vaga“, objašnjavao je Lalić.

Foto: Nova.rs

Dodao je da se na tim stolovima pripremala droga, da su čak imali i ometače mobilnih signala. Na pitanje sudije odakle municija koja se videla na fotografijama, Lalić je pojasnio.

„Mnogi ljudi su koristili te prostorije za odlaganje narkotika, oružja i kada neko vidi nešto tuđe, ne dira.“

Svedočenje je bilo samo još jedna potvrda da je Partizan sveden na najniže grane i pretvoren u poligon za kriminalne aktivnosti.

BONUS VIDEO Nova bakljada „grobara“, luda podrška za Partizan

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare